• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Ramazanın İlk Gününde Müslüman Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Göteborg Camii'nde düzenlenen ihtida töreninde, İsveçli Hans'a önce İslamiyet hakkında bilgi verildi. Hans, daha sonra görevli Recep Toraman gözetiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Hans'a ihtida belgesi ile İsveççe mealli Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Uzun yıllar İslam dinini araştırdığını söyleyen Hans, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşları vasıtasıyla ve kendi araştırmaları sonucunda Müslüman olmaya karar verdiğini ifade etti.

Çalıştığı firmadaki Müslüman işçilerden ve Faslı bir arkadaşından İslamiyet hakkında bilgi aldığını belirten Hans, "İş yerinde arkadaşlar seccade ile toplu namaz kılıyorlardı. Ramazan ayında da toplu iftar yapıyorlardı. Bu durum benim dikkatimi çekti ve çok etkilendim'' dedi.

Daha sonra yaptığı araştırmalar sonucu İslamiyet'in sevgi, barış, hoşgörü dini olduğunun farkına vardığını aktaran Hans, dinin insan hakları ve yardımlaşmaya verdiği önemden ve insanları iyiliklere yönlendirmesinden çok etkilendiğini, kendi hür istek ve arzusuyla İslam dinini seçtiğini ve şu an çok mutlu olduğunu vurguladı.

Diyanet görevlisi Recep Toraman da Müslüman olan İsveçliyi tebrik ederek, ihtida töreninde yaşananlara ilişkin bilgi verdi. Hans'a, İslamiyet hakkında bilgi verdiklerini kaydeden Toraman, ihtida töreninde Kur'an-ı Kerim ve ezan okuduğunu ifade ederek, ''Hep beraber dua edildi. Cami müştemilatı gezildi. Yönetimimiz tarafından Müslüman olan İsveçliye Kur'an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim edildi'' diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir