• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Göçerler yaylada iftar açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Diyarbakır ve Elazığ gibi illerden Karlıova ilçesinin yaylalarına gelen göçerler, Ramazan ayının ilk iftarını yüksek rakımlı dağlarda bulunan yaylalarda açtı.

Beritan aşiretinden oluşan bir grup göçer, Karlıova`nın Temeke yaylasında bulunan çadırlarda iftarını açtı. Sıcakların gelmesiyle beraber tutulan oruçtan dolayı iftar saatinde hayvanlarını çadırlara getiren çobanlar, iftarını açtıktan sonra tekrar hayvanlarını otlatmak için meraya götürüyorlar.

Ramazan ayında hayvan otlatan İsa Akalın, “Dünden beridir dağda hayvanlarımızı otlatıyorduk, niyetli olduğumuz için şimdi hayvanları çadırların bulunduğu bölgeye getirdi ve sağdık. İftarımızı açtıktan sonra tekrar hayvanları otlatmaya götürüyoruz. Gece hayvanların yanında olduğumuz için sahurumuzu da orda yapıyoruz” dedi.

Çobanlık yapan Şakir Akalın, “Sabahtan beridir hayvan otlatıyorum. Şimdi iftarımı açmak için buraya geldim. İftardan sonra tekrar hayvanları otlatmaya götüreceğim.” dedi.

Hayırlı Ramazanlar dileyen Halil Akalın, “Bizim de  iftarımız bu şekilde oluyor, iftar saatinde hayvanları çadırlara getiriyoruz, iftarımızı açtıktan sonra tekrar dağa çıkıyoruz. Ramazan ayında hayvanlara bakmak çok zor oluyor. Çünkü o sıcakta aç ve susuz saatlerce bekliyoruz. İftara bir saat kala hayvanları çadırlara getiriyoruz ve bayanlar da koyunları sağdıktan sonra bize yemek yayıyorlar.” dedi.  (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir