• DOLAR 32.566
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2431.994
  • ...
Çocuklar Tehlike Altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Köylerinde kanalizasyon şebekesinin olmamasından dolayı büyük sıkıntılar çektiklerini ifade eden Bingöl merkeze bağlı Çukurca Köyü Muhtarı Mustafa Bayşu, yetkililerden konunun çözülmesi için yardım çağrısında bulundu.

Yıllardır yetkililerden kanalizasyon şebekesinin yapılması için taleplerinin olduğunu belirten Muhtar Bayşu, "Şuana kadar köyümüze sahip çıkan olmadı. Köy halkının sağlığı tehdit altındadır. Çocuklar pis suların içerisinde oynuyor. Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü`ne yapmış olduğumuz müracaat neticesinde Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi Denetleme ekipleri yapmış oldukları çalışmalar neticesinde, "Mevcut kanalizasyon şebekesinin yetersiz olduğunu ve fosseptik çukurlarının köy içerisindeki atık sulara karıştığı tespit edilmiştir.

Halk sağlığı dikkate alınarak söz konusu olumsuzlukları önleyebilmek için kapalı sistem kanalizasyon ağının oluşturulması halk sağlığı açısından önem arz etmektedir" diye bir rapor hazırladılar. Kanalizasyon şebekesinin olmamasından dolayı çocuklarımızın sağlığı olumsuz yönde etkileniyor. Sayın Valimizin kanayan yaramıza melhem olmasını istiyoruz. En kısa sürede köyümüzün ihtiyacı olan kanalizasyon şebekesinin yapılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir