• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Azra bebek ilik nakli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uygun kök hücre nakli yapılmazsa hayatı tehlikeye girecek olan 9,5 aylık Minik Azra bebeğin  Hemofagositik lenfohistiyositozis (HLH) hastası olduğu iki ay önce  fark edildi.   Azra bebek için bir araya gelen sağlıkçılar, hayırsever ve duyarlı vatandaşlardan kan bağışı için yardımcı olmalarını istedi.

“Eğer 3-4 ayda uygun kök hücre bulunmazsa Azra bebeği kaybedebiliriz”

Azra bebeğin babası Hakan Şanlı, (HLH) Hemofagositik lenfohistiyositozis hastası olan 9,5 aylık Azra bebeğin hastalığını yeni fark ettiklerini belirterek,  “Azra'nın tedavisi için çok kısıtlı bir zamanımız var. Çaresiz kaldık. Eğer 3-4 ay içinde uygun kök hücre bulunmazsa çocuğumuzu kaybedebiliriz.” dedi.

İşsiz olan baba Hakan Şanlı,(36) gittikleri hastanede (HLH) Hemofagositik lenfohistiyositozis teşhisi konulan minik Azra'yı tedavi  için Ankara Hacettepe Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi ve en son Antalya Medikal Park hastanesine götürdü.

“Tek isteğimiz uygun kök hücrenin bulunmasıdır”

Baba Şanlı, eşiyle hayatın tüm zorluklarına katlandıklarını ancak çocuklarının rahatsızlığının kendilerini çaresiz bıraktığını belirterek,  “Devlet büyüklerimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Türkiye’de ilik bankası çok küçük bir çapta bulunuyor. Uygun iliğin yurtdışında bulunabileceği söyleniyor ama ben işsizim, kızım hastalıkla mücadeleye bebekken başladı ve şimdi 9,5 aylık. Tek isteğim ise, uygun kök hücrenin bulunmasıdır.” diye konuştu.

Çocuğuna kan verelere de teşekkür eden Şanlı ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. (Murat Dalgın-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir