• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
Diyarbakır`da mukabele programlarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte camilere akın eden Diyarbakırlılar, Mukabele sünneti için camideki yerlerine aldılar.

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Sur Camii ile diğer camilerinde ve Çınar ilçesinde bulunan camilerde okunan mukabelelere yaşlı genç, binlerce Müslüman iştirak etti.

Merkez Sur ilçesindeki Tarihi Ulu Camii`ne gelen Diyarbakırlılar, İslam dünyasında 14 asırdan bu yana devam eden mukabele geleneğini sürdürdüler.

İkindi namazının kılınmasından sonra başlayan mukabele programlarında, Kuran bülbülleri Kuran okurken, cemaatte takip etti.

Ramazan ayının sevinçle karşılandığı Diyarbakır`ın ilçelerinden Çınar`da da kılınan ilk teravih ve sahurdan sonra bugün de Çınarlılar camilerde mukabele sevincini yaşadı.

Kadın ve çocuklarında yoğun katılım gösterdiği mukabelelerde geniş mukabele halkaları güzel bir görüntü oluşturdu.

Mukabele halkalarının ardından rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ile ilgili duygularını paylaşan Mehmet Güler, konu ile ilgili olarak, “Dün akşam ilk teravih namazımızı kıldık, niyet getirdik ve bugün oruç tuttuk. Bizler Ramazan ayını değil, Ramazan Ayı bizi değiştirsin. Allah bu mübarek ayı Müslümanların kurtuluşuna vesile kılsın.“ ifadelerini kullandı.

Uzun ve sıcak günlere rağmen oruç tuttuklarını ve tutacaklarını da belirten Selahattin Güler, dün akşam ilk teravih namazını kıldıklarını ve bugün de oruçlu olduklarını belirterek, “Camide mukabele halkalarına katıldık. Bu ayı dolu geçirmeye çalışacağız.“ dedi.

Bu yıl da Ramazan Ayı`na kavuşmanın sevincini yaşadığını belirten Adem Yaşar ise sözlerini şöyle bitirdi:

“Allah`a hamd olsun bu yılda Ramazan ayına kavuştuk. Dün ilk teravih namazımızı kıldık, bugün oruçluyuz. Camide cemaatle namaz kılıp, mukabele halkalarına iştirak ettik. Allah bu ayı İslam âleminin kurtuluşuna vesile kılsın.“ şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman /Vedat Aydın-İLKHA)    




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir