• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Vali Taşyapan Van Gölü kıyılarında incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Edremit İskelesi`nden kalkan tekneyle Van Gölü`ne açılarak Çarpanak Adası`nda ve doğal güzellikleriyle anılan kıyı kesimlerinde incelemelerde bulundu.

Vali Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve İl Jandarma Komutanı İrfan Kızılaslan`ın da yer aldığı tekneyle, Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki rehberliğinde, Tuşba ilçesi ve Çitören Mahallesi sahillerini takip ederek Çarpanak Adası`na çıktı.

Burada Ktouts Manastırı`ndan geriye kalan kilisede incelemelerde bulunan Taşyapan ve beraberindekiler, kilisenin turizme kazandırılması konusunda değerlendirmelerde bulunduktan sonra, martıların üreme alanı haline gelen ada üzerinde martı yuvaları ve yavrularını da gözlemledi.

Taşyapan ve beraberindeki heyet, Çarpanak Adası`nın ardından Gevaş tarafında İnköy`den karaya çıkarak sahilin doğal güzelliklerini inceledi. Heyet buradan da Altınsaç sahiline geçerek Köy Muhtarı Baysal Akbaş ve köylülerle bir süre sohbet etti. Tekrar Van Gölü`ne açılan Taşyapan ve beraberindekiler, Kuzu Adası ve Akdamar Adası rotasını takip ederek Gevaş Grand Deniz İskelesi`nde tekne turunu tamamladı.

Van Gölü ile sahillerinin incelendiği ve “Denizden Kıyıya Bakış” adı verilen tekne turunda; sahillerin, doğal güzelliklerin ve tarihi eserlerin turizme kazandırılmasına yönelik değerlendirmeler yapılarak notlar alındı.       (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir