• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Silopi Müftüsünden Ramazan açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi ilçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Ramazan ayı münasebetiyle camilerde yapılan düzenlemeler ve uygulanacak olan bazı etkinlikler hakkında bir takım açıklamada bulundu.

Ramazan Ayı öncesi tüm camilerde bakım ve onarımların yapıldığını belirten Elçi, Ramazan ayı boyunca da tüm camilerde halkın ibadet etmesi için gerekli her türlü imkânın sağlandığını belirtti.

İbadetlerin eksiksiz yapılabilmesi için tüm eksikliklerinin giderildiğini belirten Hüseyin Elçi, “Allah`ın izni ile hemşerilerimize, mümin kardeşlerimize Ramazan ayının faziletini, bereketini en güzel şekilde yaşatmak için gerekli tüm çalışmalarımızı yaptık.” dedi.

İlçede, isteyen herkesin Ramazan ayının her dakikasını ibadetle geçirebilmesi için her imkânı değerlendirdiklerini ve Ramazan ayı boyunca tüm camilerde mukabele okutulacağını belirten Elçi, ay sonunda da hatimlerin bağışlanacağını söyledi.

Teravih namazlarını kılmak için bayanlarında taleplerini dikkate aldıklarını ve bayanlar için her camide yer ayarladıklarını belirten Elçi, “Bunun yanın da engelli kardeşlerimizi de düşündük. Onlara da namaz kılmaları için camilerimiz de özel yer hazırladık. Yani her Ramazan olduğu gibi bu ramazanın da bereketli geçmesini umuyoruz.” dedi.

Diyanet işleri başkanlığı tarafından bu yıl Ramazan Ayı`nın teması olarak “İyilik” temasının belirlendiğini belirten Elçi, verecekleri bir iftar yemeğinde tüm yetim çocukları aileleri ile birlikte ağırlayacaklarını ve onlara yardım paketi dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.

Ramazan Ayı`nın tüm Müslümanlara hayırlı olmasını dileyen Elçi, ayrıca Ramazan Ayı boyunca her cami de günde iki defa Kürtçe vaaz verileceğini de söyledi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir