• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Gaziantep`te mukabele halklarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Müslümanlar, mukabele halkalarına katılmaktan geri durmayarak genciyle yaşlısıyla camilere akın ediyor.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in Cebrail (as) ile karşılıklı Kur`an-ı Kerim`i okuma anlamına gelen mukabeleye, yaşlı-genç birçok Müslüman ilgi gösteriyor.

Gaziantep Merkez Halid Bin Velid Camisindeki mukabele halkasına katılan Gaziantepliler, Kur`an ayı olan Ramazanın, güzel bir imkân sunduğunu belirterek, herkesin mukabele halklarına katılmalarını tavsiye ettiler.

Mukabele halkasına katılmanın ve sabah namazını camide kılmanın güzel bir duygu olduğunu belirten Mehmet Nuri, “Ramazan güzel bir duygudur. Sabahın bu saatinde camiye gelip Kur`an halkasına katılmak, insanların katılması için güzel bir teşviktir. Bu tür mukabelelerin katkılı olduğundan dolayı burada başka bir atmosfer var. Her hali ile insanı manevi duygular sarıyor.” ifadelerini kullandı.

Tüm Müslümanların mukabele halklarına katılmasını istediğini belirten Abdullah Yiğit de, “İnşallah Ramazan ayı hayırlara vesile olur. Rabbim inşallah bu ayı dolu dolu yaşamayı nasip etsin. İnşallah önümüzdeki günlerde daha fazla katılımın olmasını bekliyoruz. Bu tür halkalara ne kadar ilgi gösterilirse o kadar iyi olur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Her yıl düzenli olarak mukabele halklarına katıldığını belirten Haci Çevik ise, “Ramazan ayı demek rahmet, bereket ve mağfiret ayı demektir. Tabi aynı zamanda bu ay Kur`an ayıdır. Bütün Müslümanların affı için bir fırsattır. Ramazan ayı inşallah İslam âleminin ve insanlığın kurtuluşuna vesile olur.” temennisinde bulundu.

Her yıl düzenli olarak babası ile birlikte mukabele halkalarına katıldığını belirten Musa Aydın, “İnşallah bu yıl da düzenli olarak gelip Kur`an`ı hatim edeceğim.” dedi.

Mukabele halklarına katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden ve camilerde güzel görüntüler oluşturan çocuklar da, kendileri gibi arkadaşlarının da mukabele halklarına katılmalarını tavsiye ettiklerini dile getirdiler.      (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir