• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Camilerde mukabele başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan Mukabele sünneti, bu yılda büyük bir ilgi ve yoğun bir teveccüh ile başladı.

Kur`an-ı Kerim ayı olarak bilinen Ramazan'da, Batman'daki neredeyse bütün camilerde en az bir vakit okunan mukabeleye halk, yoğun ilgi gösteriyor.

Genellikle merkez camilerinde öğle namazı sonrası okunan mukabelelere, küçük, büyük herkesin yoğun ilgi göstermesi gözden kaçmadı.

Camilerde imamlar ve hafızlar Kur'an-ı Kerim'i sesli olarak okurken, mukabeleye katılan cemaat ise cüzleri sessiz olarak takip ediyor.

“14 asırdan beri camilerimizde mukabele sünneti idrak ediliyor”

Mukabele hakkında bir değerlendirmede bulunan Batman merkez Ulu Camii İmam Hatibi Abdullah Sav, her yıl Ramazan ayında öğle namazı sonrasında mukabele okuduklarını belirterek, “Malumunuz mukabele Hz. Muhammed (sav) ile Cebrail (as)`nin karşılıklı Kur`an-ı Kerim okumasıyla başlamıştır. 14 asırdan beri camilerimizde de Peygamberimizin (sav) sünneti olarak idrak ediliyor. Bizlerde Batman Merkez Ulu Camiinde öğle namazından sonra mukabele okuyoruz. Özellikle cemaatimiz tarafından büyük bir katılım var. Yaklaşık 400 kişi bu mukabeleyi dinliyor. Kur`an-ı Kerim`i zayıf ve tecvidi bozuk olanlarda bizi takip edip noksanlıklarını gideriyorlar.” dedi.

İki senedir Batmanlı genç hafızların mukabelede Kur`an-ı Kerim okuduklarını belirten Sav, son olarak şunları söyledi:

“Üç tane hafızımız mukabelemize iştirak ediyor ve bizlerde onlardan istifade ediyoruz. İnşallah her sene hafızlarımızla mukabeleye devam edeceğiz. Bu vesileyle her gün öğle namazından sonra mukabeleyi okuyacağımızı da duyurmuş olalım.” (M. Sait Çelik – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir