• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
Bakan Avcı yetim çocukların sergisini gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Gülen Yüzler Projesi” kapsamında Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) işbirliğiyle 71 yetim çocuk ve 35 yetim annesinin 10 farklı sanat dalında ürettiği bin eser Siyasal Vakfı’nda sergilenerek satışa sunulmaya başladı.

İHH Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Said Demir, Yusuf Bilgin ve AID Başkanı Mevlüt Yurtseven ile yetim çocuk ve aileleri tarafından ağırlanan Bakan Avcı sergiyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Gülen Yüzler Projesi” yetim çocuklar ve annelerinin yaşadıkları kayıpla başa çıkabilmelerini sağlamak ve bu kaybın yarattığı psikolojik etkinin kişiler üzerindeki tesirini hafifletmek amacıyla 2013 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı ve AID (Alliance of International Doctors) işbirliği ile başlatıldı. Çoğunluğunu göçle İstanbul’a gelen ailelerin oluşturduğu projeyle ihtiyaçların objektif yöntemlerle saptanıp bu ihtiyaca cevap verecek programların geliştirilmesi ve uygulama sonrası değerlendirilmelerin yapılması hedefleniyor. Bu değerlendirmeler hem programların etkinliğini araştırmak hem de elde edilen bulgularla programları amaca daha uygun bir biçime getirmek için kullanılacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı sergiyi ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Ramazan öncesi bu etkinlikte bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Çalışmaları ve eserleri yakından inceleyen Bakan Avcı, eserler hakkında bilgi alırken eserleri yapan çocuk ve ailelere de özel bir ilgi gösterdi.

Proje kapsamında yürütülen faaliyetlerle çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimleri de teşvik ediliyor. Yine, projede yer alan çocukların akademik başarılarını artırmaya yönelik eğitim çalışmaları yürütülmekte, gelişim döneminde bulunan çocukları birçok alanda geliştirmek amacıyla sanat ve beceri atölyeleri düzenleniyor.

Çocukların yanı sıra anneler için de psikolojik destek programları, eğitim çalışmaları ve sanat-beceri atölyeleri düzenleyen proje, kullandığı bu programlarla, kadınları ruhsal anlamda güçlendirmeyi, ebeveynlik becerilerini geliştirmeyi, çocuklarına yönelik olumsuz disiplin yöntemlerini azaltmalarını sağlamayı ve kadınların mesleki beceriler edinmelerini amaçlanıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir