• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Cami enkazının üzerinde teravih
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazzeliler Ramazan ayının ilk teravih namazını geçen yaz İsrail saldırılarında yıkılan camilerin enkazları üzerine kurulan çadırlarda kıldı.

İsrail saldırılarında yıkılan camilerin yerine Filistin Evkaf ve Din İşleri Bakanlığı tarafından kurulan çadırlar, gönüllü gençler tarafından teravih namazına hazır hale getirildi.
Gazzeliler Ramazan ayının ilk teravih namazını geçen yaz İsrail saldırılarında yıkılan camilerin enkazları üzerine kurulan çadırlarda kıldı.

Gazze'nin batısındaki sahil camisinde yatsı ve teravih namazlarını kıldıran Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, burada verdiği vaazda, geçen yıl Ramazan ayında yaşanan saldırıları hatırlattı.

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilere "Vatanlarınıza dönene kadar kalplerimiz sizinle" diye seslenen Heniyye, Arap ve İslam dünyasından da birlik olmalarını ve Filistin'in özgürlüğü için güçlerini birleştirmelerini istedi.

Teravih namazının ardından Gazzeli Müslümanlar sekiz yıldır devam eden ablukanın son bulması ve İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest kalması için hep birlikte dua etti.

Gazzeli Müslümanlar 8 yıldır devam eden ablukanın son bulması ve İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest kalması için hep birlikte dua etti.

İsrail'in Temmuz 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği 51 gün süren saldırılarda, 2 binden fazla Filistinli öldürülmüş, 11 binden fazlası yaralanmıştı.
Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanlığı verilerine göre, İsrail saldırılarında 64 cami tamamen, 150 cami ise kısmen yıkılmıştı.
Kaynak: AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir