• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 'Bitki Koruma Ürünleri Reçete Yazma Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı.

Toplantı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Toplantı Salonunda yapıldı. Yapılan toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Halil Rüzgar, Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, konuyla ilgili teknik elemanlar, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı, GAP TEYAP Bölge Başkanlığı ve 55 reçete yazma yetkilisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Halil Rüzgar, “Vatandaşlarımızın  daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesi için, ilaçlamanın denetimine çok önem vermekteyiz. Yönetmelik amacı, bitkisel ürünlere bulaşan zararlı organizmaların tespit edilmesini, kullanılacak bitki koruma ürünlerinin önerilmesini, bitkisel üretim yeri ve depolarda zirai mücadele teknik talimatlar ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınarak bitki ve bitkisel ürünlerde gıda güvenilirliği açısından izlenebilirliğin sağlanmasıdır. Bitkisel üretim alanları ve depolarda uygulanan bitki koruma ürünlerinin reçetesinin düzenlenmesini, reçeteyi yazacak kişiler ile zirai mücadele amaçlı uygulayacak kişilerin yetkilendirilmesidir. Bu kişilerin sorumluluklarını, yapılan uygulamaların kayıtlarının tutulmasını, üreticilerin ve ürün alıcılarının, diğer kişi, kurum ve kuruluşların görev ve sorumlulukları ile resmi kontrollerine ilişkin usul ve esaslarını kapsar.” dedi.

Toplantı, Bitki Koruma Ürünü Bayilerinin ve Reçete Yazma Yetki Belgesine sahip katılımcıların soru ve önerilerine; teknik personeller tarafından sorunlara çözüm getiren cevaplar verilmesinin ardından sona erdi.   (İLKHA)