• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
İngiltere`de İslamofobi yükselişte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'de İslamofobi her geçen gün artıyor. Müslümanlara karşı ön yargılı bakış açısı toplumun geneline hakim durumda. İngilizlerin, Müslümanlarla ilgili olarak akıllarına gelen ilk kelime"Endişe verici", ikincisi "terörizm" ve üçüncüsü de "kadın düşmanı". 

Araştırma şirketi “YouGov” tarafından Uluslararası İnsani Yardım Derneği “İslamic Relief” için 5-9 Haziran tarihlerinde İngiltere`de 6 binden fazla kişiyle yapılan anket, ilginç sonuçlar ortaya koydu. 

Ankette, İngiltere`deki Müslüman topluma bakış açısına ilişkin bir soruya da yer verildi. Buna göre katılımcılardan, Müslümanları üç kelimeyle tarif etmeleri istendi. “Endişe verici”, “terörizm”, “kadın düşmanı” ve “aşırıcı” en çok kullanılan ifadeler oldu.

NationalTürk'te yer alan habere göre Islamic Relief`in İngiltere şubesinin Direktörü Cihangir Malik, ankete ilişkin yaptığı açıklamada, sonuçları endişe verici bulduğunu vurgulayarak İngiltere`de giderek yaygınlaşan Müslümanlara yönelik olumsuz görüşün, sığınmacılara karşı duruşla bağlantılı olabileceğini söyledi.

SIĞINMACILARI İSTEMİYORLAR

Araştırma, İngilizlerin yaklaşık yarısının, Suriye`deki iç savaştan kaçarak İngiltere`ye sığınmak isteyenlerin ülkeye alınmaması gerektiğini düşündüğünü de ortaya koydu.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 47`si, ülkelerindeki çatışma veya zulümden kaçan Suriyeli sığınmacıların İngiltere`ye alınmaması gerektiğini söyledi. İngilizlerin yüzde 29`u da ülkelerindeki krizden kaçan Suriyelilerin İngiltere`ye sığınmasından yana görüş belirtti.

Geçen yıl yapılan ankette kriz bölgelerinden ülkeye sığınmacı gelmesini istemeyenlerin oranı 31 idi.

İngiltere, 2014 yılının başında Suriyeli mültecilere kapılarını açacağını duyurmuştu. İngiltere, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği`nin (BMMYK) önerileri doğrultusunda hareket ederken, özellikle şiddet ve işkence mağdurları ile tıbbi yardıma ihtiyacı olan kadın, çocuk ve yaşlı Suriyelilere öncelik veriyor. İngiliz hükümeti, plan çerçevesinde gelecek üç yıl boyunca birkaç yüz Suriyeli mülteciye yardım etmeyi hedefliyor.

Dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir