• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Kandil`den AK Parti ile Koalisyon İması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, örgüte yakın Fırat Haber Ajansı'na verdiği röportajda koalisyon tartışmalarını değerlendirdi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş`ın, partisinin AK Parti ile koalisyon yapmayacağı şeklindeki açıklamasını eleştirdi. 'HDP`nin Erdoğan`ı başkan yaptırmayarak sözünü tuttuğunu ve artık ileriye dönük girişimler yapması gerektiğini' belirten Karayılan, HDP`yi 'dar yaklaşımda' olmakla eleştirdi.

“Şunu yaparım, şunu yapmam dememeli”

Karayılan HDP'nin kapsayıcı ve hamleci olmasını da istedi ve bunu şu sözlerle ifade etti:
“Bu konuda ‘ben filan kesimle koalisyona girmem` türünden açıklama ve tutumlarda da bana göre duygusallık vardır. Bu siyaseten pek doğru da değildir. Öyle kendini bazı şeylere hapsetme yerine ilkeler üzerine konuşmak önemlidir. … Bu çerçevede ilkeleri olan bir partinin 'ben şunu yaparım, şunu yapmam' deme değil, kendi ilkelerini ortaya koyması gerekmektedir. İlkeler çerçevesinde politika yürüteceğini ifade etmesi daha doğru olacaktır. Çünkü verilen sözler çerçevesinde rolün oynanması lazım ve bunun için de kapsayıcı ve hamleci olmak gerekiyor. Değişimci dönüşümcü olmak zorunluluğu vardır.”

Demirtaş`a eleştiri, Yüksekdağ'a destek
Karayılan HDP`nin diğer Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ`ın “Biz gelebilecek bütün önerileri, hükümet kurma, koalisyon oluşturma eksenindeki bütün görüşmelere açığız. Doğabilecek krizlerin çözümü noktasında biz üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” açıklamasını hatırlatarak, Yüksekdağ`a destek verdi.

Kaynak: Fırat Haber Ajansı

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir