• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Cevzet Soysal soruşturmasında polisler serbest bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal'ın, 1998'de Batman'da kaçırılması ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında polislerin de bulunduğu 16 şüpheli serbest bırakıldı.
Aralarında Batman Emniyet`inde görevli eski Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, dönemin Batman TEM Şube Müdürü olarak görev yapan Ahmet Akbal, TEM Şube'de Başkomiser olarak görev yapan Fatih Karataş`ın da bulunduğu 16 kişinin sorguları yapıldı. Savcılık sorgusunun ardından 16 şüpheli de serbest bırakıldı. Ancak sekiz şüpheli adli kontrol talebi uygulanması amacıyla nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Adli kontrol uygulanan şüpheliler işlemlerinin bitmesinin ardından serbest bırakılacak.

Üç kişi aranıyor
Operasyonda hakkında gözaltı kararı çıkartılan 19 kişiden 3`ü ise aranıyor. Bu kişilerden biri de soruşturma dosyasında bir numaralı şüphe ise Fethullah Gülen. Gülen'in yanı sıra Süleyman Uysal ve Bahattin Karataş da aranan şüpheliler arasında. Soruşturma dosyasına göre, bu iki isimde Gülen yapılanmasının emniyetten sorumlu imamı olarak yer alıyor.

Soysal'ın, 1998'de polis tarafından kaçıralarak öldürüldüğü iddia  edildi. Bu iddia o dönem Batman Emniyetinde görev yapan bir polis memuru oldu. Bu polis memuru tanık olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. İfadesinde Fethullah Gülen'in talimatıyla Soysal'ın polisler tarafından kaçıralarak öldürüldüğünü iddia etti.

Kaynak: Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir