• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Gaziantep'te çölyak hastalarına glutensiz un dağıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkâmil Belediyesi tarafından ilçe genelinde 183 çölyak hastasına glutensiz un dağıtımı yapıldı.

Her 3 ayda bir glutensiz un dağıtımı yaptıklarını belirten Belediye yetkilileri Haziran ayı içerisinde de tespit edilen 183 çölyak hastasına 9 kilodan oluşan glütensiz un dağıttıklarını belirtti.

Glutensiz un yardımı alan çölyak hastası Ömer Toprak, “4 yıl önce çölyak hastası olduğu teşhisi konulduğunu ve bu hastalıkla birlikte glutensiz undan başka yiyecek yiyemediğini belirterek, kendilerine yapılan un yardımından dolayı sevinçli olduklarını dile getirdi.

Toprak, “Tatlı, şekerli, tuzlu ve benzeri ürünleri tüketemiyorum. Glutensiz una her zaman ihtiyacımız var, ancak pahalı olduğu için temininde zaman zaman sıkıntı yaşıyorum. Bugün de geldik glutensiz unumuzu aldık. Belediyemizin bu tür desteklerini sık sık yapmasını istiyoruz.” dedi.

Çocuğu için glutensiz un almaya gelen Mustafa Polatkul ise, bir çocuğunun 5 yıla yakın bir süredir çölyak hastası olduğunu ve yediği ürünleri ancak Gaziantep’te bulabildiklerini söyledi.

Polatkul, “Ancak o yiyeceklerde çok pahalı fiyata satılıyor. 3 ay önce yine Belediyemiz tarafından 9 kilo un dağıtımı yapılmıştı. Bu yardımların da böyle devam etmesini istiyorum.”diye konuşu.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir