• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...

Hububat Ticaret merkezindeki açılışa Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kurum müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, açılışta yaptığı açıklamada, “Ticaret Borasının tescil bürosu ve analiz laboratuvarının açılış töreni için bir aradayız. Kızıltepe hububat merkezi olarak Türkiye’de ve Ortadoğu’da bir numaradır. Örnek bir hububat ticaret merkezi yaptıkları için emeği geçenleri kutluyorum. Birlik ve beraberlik sayesinde bu yapıldı. Kızıltepe ilçemiz bir milyon 200 bin dekarlık yüz ölçümüne sahiptir. Bir milyon dekarı birinci sınıf tarım arazisidir. Dünyanın en değerli topraklarının olduğu yerdir. İlçemizde çift ürün alınıyor. Bu da ayrı bir güzelliktir. Tescil bürosu ve analiz laboratuarının hayırlı olmasını diliyorum. Burada çiftçilerimiz bir arada olmasa, tüccarlarımız bir arada olmasa her birinin banka işi ayrı olacak, laboratuar işi ayrı olacaktı veya muhasebe borsa işleri ayrı olacaktı. Bunların tek bir elde olması masrafların da az olmasına sebep olacaktır.” şeklinde konuştu.

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ise “Her zaman hizmet etmek için çalışıyoruz. Bu gün de bu alanda tescil bürosu ve analiz laboratuvarını açtık. Açılışını gerçekleştirdiğimiz tescil bürosu ve analiz laboratuvarı için çiftçilerimize, sanayicilerimize, alım satıcılarımıza ve emeği geçen komisyoncularımıza şükran borçluyuz, hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.    (Mehmet Aslan-İLKHA)