• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Avrupa Yetim Der Ramazan yardımlarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Ramazan ayı münasebetiyle düzenledikleri kampanya ile ilgili bilgi vererek dünyanın birçok ülkesinin yanı sıra Türkiye`de de 20`den fazla bölgede Ramazan yardımları yapacaklarını belirtti.

Almanya merkezli faaliyetlerde bulunan Avrupa Yetim-Der, her yıl Ramazan ayında düzenlediği yardım kampanyalarına bu yıl da devam ediyor. Hayırseverlerin bağışladığı yardımları yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için büyük özveri ve gayretler gösteren Avrupa Yetim-Der, yılın belli dönemleriyle sınırla kalmayıp yıl boyu sürdürdüğü yardımlarını Ramazan ayı ve Kurban Bayramı dönemlerinde daha çok yoğunlaştırarak bu mübarek zamanlarda ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Ramazan ayı boyunca yapılacak yardım kampanyalarıyla ilgili bilgilendirmede bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, “İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlara vesile olmasını Allah`tan diliyoruz. Avrupa Yetim-Der olarak 2015 Ramazan programı dâhilinde yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak adına Avrupa`da yaşayan hayırseverler için oluşturduğumuz kampanyalarımız var. Bu kampanyalarımızdan biri gıda paketidir. Gıda paketi yardımlarımız, dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğu gibi Türkiye`de de 20`nin üzerinde bölgede yapılacak.” dedi.

Ramazan ayı için yardım faaliyetinde yeni sistem uygulanacak

Ateş, bu yıl Avrupa Yetim-Der olarak gıda paketi yardımlarında yeni bir uygulamayı başlattıklarını belirterek, “Bu yıl gıda paketi dağıtım sisteminde değişikliğe gittik. Türkiye`nin neredeyse tüm şehirlerinde şubeleri olan özel bir alışveriş mağazasıyla anlaşmaya gittik. Bu alışveriş mağazasından belirli ücretler dahilinde aldığımız çekler, tespit edilen yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere verilecek. Kendilerine yardım çeki verdiğimiz bu ihtiyaç sahipleri kendileri bizzat giderek alışverişlerini yapabilecek ve Ramazan ayı için sahur ve iftar ihtiyaçlarını karşılayabileceklerdir.” açıklamasında bulundu.

Filistin, Balkanlar ve Avrupa`daki yetim mültecilere de yardım eli uzatılacak

Gıda paketi yardımlarının Filistin, Balkan ülkeleri ve ülkelerinden çeşitli nedenlerle göç etmek zorunda kalarak Almanya`ya sığınan yetim ve fakirlere de yapılacağını belirten Ateş, “Gıda paketi yardım çalışmalarımız Türkiye`nin yanı sıra Filistin ve Balkan ülkelerinde de yapılacaktır. Ayrıca dünyanın farklı ülkelerinden göç ederek mülteci konumuna düşen ve Almanya`ya iltica eden ihtiyaç sahibi mültecilere de gıda paketi yardımlarımız olacak.” ifadelerini kullandı.

İftar kampanyası 3 Euro

İftar kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada Ateş, “Gıda paketi yardımlarının yanı sıra iftar verme kampanyamız da olacak. İftar verme kampanyamız, yoğunluklu Afrika ve Filistin`e yönelik olacaktır. Bir kişinin günlük iftar yemeği 3 Euro olarak belirlendi. Hayırseverlerimiz 3 Euro karşılığında ihtiyaç sahibi bir insanın günlük iftar yemeğini karşılamış olacaktır.” şeklinde konuştu.

Yetimlere bayramlık alışverişi

Yetimler için düzenlenecek bayramlık Yetim Giyindirme kampanyasıyla ilgili Ateş, “Ramazan ayı münasebetiyle düzenlediğimiz diğer bir yardım kampanyamız ise Yetim Giyindirme kampanyasıdır. Türkiye`nin çeşitli bölgelerinde yapılacak Yetim Giyindirme kampanyamızın diğer bir adı bayramlık giyecek olarak belirlendi. Yetim ve öksüz çocuklar mağazalara götürülerek orada kendilerine bayramlık elbiseler temin edilerek bayramı sevinçli bir şekilde karşılamalarını arzuluyoruz. Bayramlık projemiz Filistin`de de yapılacak. Filistin`de aynı zamanda nakdi yardımlarımız da olacaktır. Filistin yetimlerini Ramazan ayında sevindirme çabası içerisinde olacağız.” dedi.

Afrika`ya su kuyusu

Afrika`nın kurak bölgelerinde içecek suya muhtaç yetim ve fakirlerin olduğuna değinen Ateş, Avrupa Yetim-Der olarak yürütecekleri bir diğer kampanyanın su kuyusu projesi olduğunu belirterek, Afrika`nın kurak ve su sıkıntısı yaşanan çeşitli yerlerinde Ramazan ayında su kuyuları açmayı hedeflediklerini söyledi.

Zekat, fitre ve sadakalar online bağış sistemiyle de yapılabilecek

Ateş son olarak, “Avrupa Yetim-Der olarak tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eder, bu Ramazan ayının İslam alemine ve insanlığa hayırlara vesile olmasını Allah`tan dileriz. Avrupa`da yaşayan hayırseverlere çağırımız, Allah rızası için en azından kendi sofralarımızda, alışverişlerimizde, çocuklarımıza üst baş alırken ihtiyaç sahibi yetim ve fakirleri de düşünelim. Avrupa Yetim-Der aracılığıyla, zekat, fitre ve sadaka bağışlarını gerek ülke temsilciliklerimiz gerekse www.avrupayetimder.com internet sitemizde online bağış sistemiyle yapılabilecektir. Bekleyen gözlere umut olmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.    (Hamza Korkut - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir