• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Ramazanın vazgeçilmezi hurma tezgâhlardaki yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayına girilmesiyle beraber piyasada en çok satılan yiyeceklerden hurma tezgâhlarda yerini aldı. Fiyatları 5 lira ile 40 lira arasında değişen hurmalara bu yılda talebin fazla olduğunu söyleyen hurma satıcıları satışlardan memnun.

Her keseye uygun hurmaların olduğunu belirten hurma satıcıları, fiyatın kalitesine ve cinsine göre değiştiğinin altını çiziyor.

Van`da İran siyah hurmasının daha çok rağbet gördüğünü belirten hurma satıcıları, bu hurmanın fiyatının ise 4 ile 5 TL, Tunus hurmasının 10 TL, Medine Sugi hurması ise 30 TL`den satıldığını belirttiler.

Halk arasında 'Peygamber Hurması' olarak bilinen ve diğer hurmalara göre çekirdeği daha küçük olan hurma çeşidinin ise fiyatı 40 TL.

 “İran hurmasına rağbet daha fazla ”
İran`dan gelen siyah hurmanın fiyatından dolayı daha fazla rağbet gördüğünü söyleyen Hurma satıcısı Salih Çivi, piyasada satılan hurmalar hakkında şöyle konuştu.

“Medine hurması İran hurmasına göre daha güzel ve sağlıklıdır. Medine hurması 25 ila 40 lira arasında satılıyor. İran hurmasının fiyatı ise 4 ila 5 lira arasındadır. Bu yüzden halk daha çok İran hurmasını tercih etmektedir. Buradaki en önemli etken ise fiyatlardır. Kuru gıda fiyatlarında olduğu gibi hurmaları da geçen seneki fiyattan satıyoruz. Yani hurma fiyatlarında da bir zam söz konusu değildir.”

Hurmanın faydaları tıp dünyasınca da kanıtlanmış

Şeker, protein, lif ve yağın dışında 15 farklı mineral ile C, B1, B2, niasin ve A Vitaminleri içeren hurmanın birçok faydası tıp dünyasınca da kanıtlanmışken insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan hurmanın 10'dan fazla element içerdiği de bilinmektedir. (Murat Dalgın-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir