• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Birçok il için kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun doğusu, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde Hava:

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Tekirdağ, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin kuzeybatısı ile Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Samsun, Amasya ve Çorum ile Artvin'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla doğusunun çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir