• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Midyat`ta ilk Teravih coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ilk Teravih namazı Midyat halkının camilere yoğun bir şekilde geldiği 30'a yakın camide ihya edildi. Yediden yetmişe ilçe halkının Teravih için camilere geldiği görüldü. Yatsı namazının ardından cemaatle kılınan teravih namazı sonrası şükür duaları edildi.

İbadete yeni açılan Altunkaya Camisi ilk teravihle misafirlerini ağırladı. Teravih öncesi Ramazan ayının önemi anlatan bir vaaz veren cami vaizi, "Bu güzel ortamda bizlere ibadet etmeyi nasip eden ve mübarek Ramazana kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Bu nedenle biz müminlere düşen halis bir niyetle oruç ve istiğfarlarımızla günahlarımızdan pişman olarak Rabbimize dönüp salih bir amelle kulluğumuzu yerine getirmektir. Ramazanın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Teravih namazı sonrası duygularını dile getiren Midyatlılar, "Ramazana yeni girdik arkadaşlarla toplanıp ilk teravihimizi kıldık. Ramazana ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.  Allah tüm Müslümanların namazlarını kabul etsin.  Bizlere diğer Ramazana da kavuşmayı nasip etsin. Allah tüm mazlumlara yardım etsin ve sabır versin." ifadelerini kullandı.

Midyat-Der Başkanı Eğitimci İdris İraz da, Ramazan ile ilgili duygularını şöyle dile getirdi: "Öncelikle bizleri tekrardan Ramazana kavuşturan Rabbimize hamdolsun. Ramazan Müslümanlar için bir fırsattır, bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Çünkü Peygamber efendimizin buyurduğu gibi, Kim ramazan ayını Allah rızası için ihya ederse geçmiş günahları bağışlanmış olarak çıkacaktır inşallah."

İraz sözlerine devamla,”En büyük arzum ve duam mazlum İslam ümmetinin bulunduğu durumdan kurtulması ve İslam`ın yeryüzüne hakim olmasıdır. Özellikle Mısır`da cunta yönetiminin verdikleri kararla idam cezası verilen kardeşlerimize buradan dualarımızı gönderiyoruz. Bir an önce hapisten çıkıp tekrar görevlerine iade edilmelerini istiyoruz. Allah tüm mazlumların yar ve yardımcısı olsun. Tüm İslam aleminin Ramazanı mübarek olsun." şeklinde temennilerde bulundu.

Eğitimci Halil Deniz ise, "Böyle güzel bir camide bizleri yeni bir Ramazana ulaştıran Allah`a hamdolsun. Coşkulu bir cemaatin teravih namazına iştirak etmeleri bizi mutlu etti. İnsanımızın gönlünde imanın dolu dolu olması İslam ümmetinin yeniden ihyası için bizlere umut veriyor. Ramazanın ümmet bilincinin yeniden ihyasına, parçalanmışlığın sona ermesine ve İslam ümmetinin vahdetine vesile olmasını Cenabı Allah`tan niyaz ediyoruz." dedi.  (Süleyman Tunç  - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir