• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Gaziantep`in çarşı ve pazarlarında Ramazan hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in kent merkezinde bulunan gıdadan giyime, baharatçıdan ayakkabıcıya kadar hemen hemen her işletmenin bulunduğu en eski çarşılarından olan tarihi Almacı pazarı ile Gaziler Caddesi çarşısında Ramazan hareketliliği yaşanıyor.

Gaziantepliler Ramazan ayı dolayısıyla sahur ve iftar alışverişi için yöresel ve organik ürünlerin bulunduğu Almacı pazarı çarşısına akın etti.

Ramazan sofraları için alışveriş yapan vatandaşlar ürünlerin kaliteli ve organik olanlarını tercih ederken, esnafın tezgâhlarında hurma başta olmak üzere Ramazan sofralarının vazgeçilmez içeceği olan Meyan Şerbeti kökü ile şire türleri yer aldı.

Tezgâhlar yöresel ve organik ürünlerle dolduruldu

Tezgâhlarını Ramazan için Antep peyniri, tereyağı, lor, hurma, lokum, kuru yemiş, pirinç, mercimek ve gıdalarla dolduran esnaf, Ramazan dolayısıyla yaşanan hareketlilikten memnun olduklarını belirttiler.

Ramazan için kurulan tezgâhlarda en fazla rağbet gören yiyecek hurma çeşitleri olurken, hurma fiyatları çeşidine göre kilosu 6 ila 100 lira arasında değişiyor. En çok ‘Medine gülü` diye bilinen hurmalar ilgi görüyor.

Meyan kökü ise 5 lira

Ramazan sofralarının vazgeçilmez içeceği olan meyan kökü ise 5 liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

Çarşıda, kahvaltılık ürünler satan esnaf, alışverişten memnun olduğunu belirterek, müşterilerin Ramazan ayının yaza denk gelmesi nedeniyle daha çok az tuzlu zeytin ve peynir tercih ettiğini belirtti.

Hurma fiyatlarının geçen yıllara göre biraz arttığını belirten çarşı esnafından Ali Gül, “6 liradan 100 liraya kadar hurma çeşitleri var. Bu sene çeşitlerimiz bol. Bugün güzel ve bereketli bir hareketlilik var.” diye konuştu.

Meyan şerbeti köküne yoğun ilginin olduğunu belirten Bülent Bilici ise, “Ramazan yaz ayına denk geldiği için vatandaşlar içecek olarak meyan kökü şerbetini tercih ediyor. Meyan kökünde geçen yıla oranla fiyatlarda bir değişiklik yoktur. Tüm Gazianteplilere hayırlı bir Ramazan ayı diliyorum.” dedi.

“Ramazan'ın huzur ve barış içerisinde geçmesini diliyorum”

Ramazan nedeniyle çarşıda ayrı bir mutluluğun bulunduğunu vurgulayan yöresel ürünler satan Ali Gündüz de, “Ramazan'ın huzur ve barış içerisinde geçmesini diliyorum. Şu an çarşıda Ramazan nedeniyle güzel bir hareketlilik var. Vatandaşlarımız buraya gelerek sahur ve iftar sofraları için gerekli ürünleri satın alıyor.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir