• DOLAR 32.495
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2477.311
  • ...
Kızıltepe`de ilk teravih namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Kızıltepe'de bulunan camilerde teravih namazı, bay bayan ve çocukların yoğun katılımıyla huşu içinde kılındı.

Yeni Camiinde teravih namazını kılan Kızıltepe ilçe müftüsü Masum Taşçı, Ramazan ayının önemi, namaz ve savur vakti hakkında bir vaaz verdi.

Müftü Taşçı, "Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu ateşten ve günahlardan azade olan Ramazan ayına elhamdülillah bugün kavuştuk. Peygamber (sav)'in Ramazan ayında orucun farz kılınmasından sonra sahabelerle beraber yatsı namazından sonra kıldıkları teravihe bugün biz de başladık. İnşallah Ramazan ayı boyunca bütün camilerimizde devam edeceğiz. Allah'a şükür İslam âleminde, ülkemizde, il ve ilçelerimizde ve köylerimizde halkımızın duyarlılığı ve ilgisi fazla. Bu teveccühü görünce mutlu oluyoruz Allah daha da sayılarını artırsın. İlgimizi, aşkımızı ve şevkimizi daha da ziyadeleştirsin diye temenni ediyoruz.” dedi.

Teravih namazına bayanların da yoğun katılım gösterdikleri görüldü. Mahallelerinde bulunan cami tadilatta olduğu için Yeni Camiye geldiklerini belirten cemaatten Emine Hayalioğlu, “Mübarek Ramazan ayı tüm İslam alemine hayırlı olsun. Geçen yıllar tarihi Ulu Camide teravih namazımızı kılıyorduk ama bu sene tadilatta olduğu için Yeni Camiinde teravih namazımızı kıldık. Gerçekten çok güzeldi. Rabbim inşallah rahmetiyle bizi affeder.” temennisinde bulundu.

Cami cemaatinden Murat Can Akar (12) adlı çocuk ise, “Bugün ilk teravih namazımızı kıldık çok güzel geçti. 20 rekât teravih namazı kıldık. Bana göre erken etti. İnşallah her akşam gelip teravih namazımızı kılacağız." dedi.   (Mehmet Aslan - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir