• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
Mardin`de ilk teravih namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Mardin`de de büyük coşkuyla kılındı. Mardin`de teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti.

Şehrin büyük camilerinden olan Fuat Yağcı, Ulu Camii ve Kuba Camii, teravih namazı için gelen insanlarla doldu taştı. Camiyi dolduran vatandaşlar Ramazan'a ulaşmanın sevincini beraberce yaşadılar.

İlk teravih için camileri dolduran Müslümanlar arasında çocukların da çokluğu dikkat çekti.

Tarihi Ulu Camiinde teravih namazını kılan cemaat, Ramazan ayının önemine vurgu yapılan vaazı dinledi. Verilen vaazdan sonra tarihi camilerden Ulu Camii ve Şehidiye Camii başta olmak üzere Mardinliler ilk teravih namazını kılmanın huzuru içinde olduklarını belirterek, Ramazan ayının İslam Ümmetine ve insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundular.

Bazı camilerde avluda namaz kılan Vatandaşlar, yıldızların altında serin havada teravih kılmanın tarif edilemeyeceğini söylediler. Yenişehir`de bulunan Yüksel Camisinde namaza sonrasında bazı vatandaşlar camiye akın eden çocuklara ikramlarda bulundu. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir