• DOLAR 32.526
  • EURO 34.683
  • ALTIN 2491.613
  • ...
Aytaç Baran`ın katledilmesinde HDP parmağı kesinleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP`nin,  provakasyon söylemleriyle MİT`e yıkarak sıyrılmaya çalıştığı İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın  katledilmesi olayının arkasında, HDPKK organizasyonu çıktı. Paralel medya ve HDP`nin bir ağızdan MİT`e yıkmaya çalıştığı saldırı sonrası yürütülen soruşturmada tutuklanan 14 kişi arasında, HDP Bağlar İlçe Başkanı Bülent Aslan ile parti yöneticisi Mehmet Tekin`in de olduğu ortaya çıktı.

Aytaç Baran olayı ile ilgileri olduğu gerekçesiyle tutuklanan şüphelilerin HDP ile ilişkileri , özellikle Doğan Haber Ajansı (DHA) ve Cihan Haber Ajansı tarafından görmezden gelinirken,   Aslan ve Tekin`in isimlerinin örgüte yakınlığı ile bilinen haber ajansı DİHA tarafından gizli tutulmaya çalışıldığı ve  isimlerinin kodlanarak verildiği öğrenildi.

Uzunca bir süredir PKK tarafından tehdit edilen isimler arasında yer alan HÜDA PAR üyesi ve İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın katledildiği saldırıyla ilgili  MOBESE kameralarının incelenmesi neticesinde, iki şahsın Aytaç Baran`ı vurmak için cadde boyunca ilerlediği ve şahıslardan birinin gözcülük yaptığı tespit edildi.

Saldırıda HDP parmağı  

Katiller ve irtibatlı oldukları HDPKK mensuplarına yönelik soruşturma sonrası başlatılan operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilenlerden Diyadin Gümüş, Serkan Diker, Bilal Filiz, Mehmet Fidan, İshak Akkuş, Merge Polat, Süleyman Aktiz, Yusuf Akgün, Şaban Kestanlı, Bülent Aslan, Mehmet Tekin`in tutuklandığı,  bunlardan Bülent Aslan`ın HDP Bağlar İlçe Başkanı olduğu, Mehmet Tekin`de il yönetiminde görev aldığı belirtildi.

 ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak`, ‘Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması ve bulundurulması`, ‘Ruhsatsız ateşli silahlar ve mermilerin bulundurulması` ile ‘Kasten öldürme` suçlarından tutuklandığı öğrenilen İlçe Başkanı Bülent Aslan ve Mehmet Tekin`in HDP ile olan ilişkisinin HDP ve paralel medyası tarafından gizli tutulduğu öğrenildi. Tutuklanan HDP`lilerle ilgili haberlerinde Cihan Haber Ajansı`nın isimleri kodlayarak verdiği, HDP`den de hiç söz etmediği belirtildi. DHA ve örgüte yakın DİHA`nın da benzeri bir tutum takındığı gözlendi.

Bilindiği gibi kısa süre önce Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye binasına arka kapıdan girerek Belediye Eş Başkanı HDP`li Gülten Kışanak`la gizli bir görüşme gerçekleştirmiş, seçimler sonrasında ise,  paralel yapıya yakınlığı tahmin edilen polis ve askerlerin yerleşik olduğu bölgelerde HDP`ye yüksek oranda oy çıktığı belirlenmişti.    (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir