• DOLAR 32.516
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2493.936
  • ...
Mısır'daki idam kararları Antalya'da kınanadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya merkez Kapalıyol’da düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda STK temsilcisinin katılımıyla Mısır’da verilen kararlar telin edildi.

Protestoya katılanlar ellerinde ‘Katil Sisi, Uyan Diren Özgürler, Biz Tek Ümmetiz, Yuh Olsun Size ve yaptıklarınıza’ dövizleri taşıdılar.

Basın açıklamasını platform sözcüsü Sadık Çınar yaptı. Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen hukuksuz kararlara dikkat çeken Çınar, verilen kararların kabul edilemez olduğunu belirterek, bu kararları ve önceki kararları verenlerin aynı yapılar olduğunu söyledi.

Katliamların en büyük destekçileri akılsız müslümanlardır

Çınar “Bizler dünya sussa da bu katliama sessiz kalmayacağız. Zalime kimlik sormaksızın karşısında duracak ve mazlumun kim olduğuna bakmaksızın yanında olacağız. Mısır halkının özgür iradesiyle seçilmiş Muhammed Mursi ve yönetiminin derhal görevine dönmesini talep ediyoruz. Mısır halkı, Muhammed Mursi ve arkadaşları asla yalnız değildir. Kardeşlerimizin canı bizim canımızdır, akan kan bizim kanımızdır. Bizler bu topraklarda yaşıyoruz ve birileri emir vererek bu topraklarda yaşayanları öldürüyorlar, katlediyorlar. Bunu yaparken de en büyük destekçileri akılsız Müslümanlardır.’’dedi

Çınar Konuşmasının devamında, “Batı emperyalizmini ve onun yerli işbirlikçilerini böylesi bir pervasızlığa iten, İslam ümmetinin vahdetten yoksun olmasıdır. Müslümanlar arasındaki suni ihtilaflar, etnik ve mezhepsel sıkıntılar, küfrün ve müstekbirlerin işini daha da kolaylaştırmaktadır. Ama unutulmamalıdır ki, İslam tarihi zalimlerinin nasıl alaşağı edildiği ve nasıl bir devrimle devrildiklerini gösteren örneklere doludur.” dedi. (Necmi Durmazer-İLKHA )











Bu haberler de ilginizi çekebilir