• DOLAR 32.573
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2436.702
  • ...
Mısır Halkı Yeniden Tahrir Meydanında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ağırlıklı olarak Müslüman Kardeşler örgütü ve Selefi grupların destek verdiği gösteri sırasında sık sık ordudan hazırladığı anayasa taslağını geri çekmesi istendi.
 
Bu aybaşında geçici hükümetin başbakan yardımcısı Ali Silmi tarafından kamuoyuna duyurulan ve Silmi Vesikası olarak adlandırılan taslakta orduya büyük imtiyazlar veriliyor. Ordu bütçesinin denetim dışı kalması istenen taslağa göre yeni anayasayı hazırlayacak komisyonun da ağırlıklı olarak idareyi elinde bulunduran Yüksek Askeri Konsey tarafından belirlenmesi isteniyor.
 
100 bin civarında kişinin katıldığı gösteriler sırasında ordu ve polisin herhangi bir güvenlik önlemi almaması ve meydanda bulunmaması dikkat çekti. Meydanın güvenliği göstericiler tarafından sağlandı.
 
Müslüman Kardeşler ve Selefi gruplar meydana ayrı ayrı kurdukları platformlardan propaganda konuşmaları yaparken, Bu ay sonunda başlayacak seçim maratonunun mart ayında sona ermesi ve ardından anayasa çalışmalarının başlaması planlanıyor. Ancak ordunun bu süreçten de yararlanarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin süresini olabildiğince uzatmaya ve bu şekilde gücünü tesis etmeye çalıştığı öne sürülüyor.
 
Siyasi partiler ise ordunun en geç nisan ayında tüm yetkilerini sivil iradeye teslim etmesini istiyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir