• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Suriyeli çocuklar karnelerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da 2014 yılında merkez Bağlar ilçesinde açılan Diyarbakır Suriyeliler okulunun 400 öğrencisi dönem sonu karnelerini aldı.

Okul müdürü Muhammed Said Murad, okulda verilen eğitimlerin amacının, çocukları savaştan ve savaşın etkisinden uzak tutmak ve kötü ortamlara sürüklenmelerini engellemek olduğunu ifade etti.

“Savaş kötü bir şey”

İsminin Esma olduğunu söyleyen küçük Suriyeli öğrenci, Suriye’nin Şam kentinden Diyarbakır’a geldiğini belirterek okumanın güzel ve anlamlı bir şey olduğunu söyledi.

Karnesini alan diğer Suriyeli bir öğrenci Roni,ise karnesini eline alınca çok mutlu olduğunu, herkesin mutluluğu yaşamasını istediğini belirterek, savaşın kötü bir şey olduğunu insanların haksız yere birbirini öldürmemeleri gerektiğine dikkat çekti.

“Savaştan uzak çocuklar yetiştirmek istiyoruz”

Diyarbakır Suriyeliler Okulu Müdürü Muhammed Said Murad, okulun geçen sene  resmi olarak faaliyete başladığını belirterek, “Okulumuz açıldıktan sonra Diyarbakırlı öğretmenlerle beraber çalıştık. Gayemiz, onları geldikleri savaşın etkisinden bir nebze de olsa uzak tutmaktır. Böylelikle çocukları hem savaşın etkisinden kurtarmayı, hem de çocukları ahlaki olarak geleceğe  yetiştirmek için bir çaba içerisindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Okula gelen çocukların ulaşım sıkıntısı çektiklerine dikkat çeken Murad, çocukları okula getirebilecek bir servis aracına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Okul koordinatörü Tuncay Yerlikaya ise, “Gayemiz, çocukları savaşın travmasından kurtarmak, sokağın olumsuz şartlarından uzaklaştırmak, eğitim haklarını onlara iade etmek ve onlara parlak bir gelecek sunmak için, bugün de karnelerini vererek çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

Suriyeliler Okulu öğrencileri karnelerini aldıktan sonra, okul müdürünün kendilerine verdiği hediyeleri de alarak aileleriyle sevinçlerini paylaştılar. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir