• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Mısır'daki idam kararları Batman'da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özgür-Der öncülüğünde Atatürk Parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına Batman'daki çok sayıda STK temsilcisi katılarak destek verdi.

Protestoya katılan kadın, erkek yüzlerce kişi ellerinde  ‘İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı’, ‘Sisi’nin Yağlı Urganı İhvan’ın Değil Adaletin Boynunda’, ‘Benna’nın, Seyyid’in Takipçileri Zulme Boyun Eğmez’ ve ‘Kahrolsun İşbirlikçi Hainler’ dövizleri taşıdı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği protesto eyleminde halk, “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı”, “Katil Sisi Mısır’dan Defol”, “Katil Sisi Seninleyiz Mursi” ve “Üzülme, Gevşeme Allah bizimle” sloganları attı.

Burada yapılan basın açıklamasını Özgür-Der Batman Şube Başkanı Mehmet Şat okudu.

“Dünyanın her tarafında Müslümanlara karşı savaş açılmış”

Mısır darbe cuntasının sözde mahkemelerinin onamış olduğu darbe kararlarını protesto etmek için toplandıklarını söyleyen Şat, “Bugün Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi için darbeci cunta mahkemesi, bir idam kararını ömür boyu hapis cezasına çevirmiş, diğerini ise onamıştır. Ayrıca, üç İhvan yöneticisi Muhammed Biltaci, Hayrat Şatır ve Ahmet Muhammed Abdulati’nin yanı sıra, 106 kişiye de geçen ay verilen idam cezaları da onanmıştır. Darbe mahkemesinin aldığı bu hukuksuz kararların tamamını şiddetle lanetliyoruz. Daha dün Bangladeş'te Yüksek Mahkeme, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid'e, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlık karşıtı suç işlediği gerekçesiyle verilen idam cezasını onadı. Gördüğünüz gibi dünyanın her tarafında Müslümanlara karşı açılan savaş aynı, sadece cephe farklıdır.” dedi.

“İdam kararları sefil bir oyun ve tiyatrodur”

Mursi’ye ve cemaati İslami liderine verilen idam cezalarının hukuki değil, siyasi   kararlar olduğunu vurgulayan Şat, “Mısır’da şahit olduğumuz şey bir mahkeme kararı, bir yargılama süreci değil, düpedüz sefil bir oyun ve tiyatrodur. Sisi yargıcı sadece İhvan lideri Muhammed Bedii ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi değil, yıllardır Siyonistlerin cezaevinde bulunan Hamas komutanlarından Hasan Seleme ve geçtiğimiz yıl Gazze’de şehit edilen Hamas komutanlarından Raid Attar gibi mücahitler hakkında da idam kararı vererek, Siyonistlere uşaklık ettiğini ispatlamıştır. Bu karar şüphesiz Mısır’da icra olunan hukuksuzluğu, zulmü ortaya koyduğu gibi, aynı zamanda Sisi cuntasının çaresizliğini de ifşa etmektedir.” diye konuştu.

“Zillete boyun eğene yazıklar olsun”

Şat, açıklamanın devamında şöyle dedi:

“Bizler tüm katil diktatörlerin patronluğunu yapan ABD’yi, İsrail’i, BM’nin 5’li çetesini, Rusya’yı da lanetlemeyi sürdüreceğiz. Zillete boyun eğene yazıklar olsun. Batman’lı Müslümanlar olarak bir kez daha İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır halkını ve Müslüman kardeşler teşkilatının haklı davalarını sonuna kadar destekliyoruz.”

Basın açıklaması programı, yapılan duanın ardından  son buldu. (M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir