• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Çocuğu PKK`ye teslim ederken yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`dan Bitlis`e getirilerek kırsalda PKK`ye teslim edilmek istenen bir çocuğun ve çocuğu teslim edecek olan şahsın yapılan ihbar sonucu yakalandıkları belirtildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da ikamet eden küçük yaşta bir şahsın Bitlis'e getirilerek örgütün kırsal alandaki kampına götürüleceği ihbarını değerlendiren ekiplerin yaşı küçük olan A.K. ile onu örgüte götürmek isteyen yaşı büyük M.A. isimli şahsın yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, A.K'nin ailesine teslim edildiği ifade edilirken M.A. isimli şahsın, “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kırsal alana eleman temin etmek” suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildiği açıklandı.

Açıklamanın devamında ise son günlerde terör örgütünün kırsal alanına götürülmek istenen 10 çocuk ile birlikte bunları örgüte götürüp teslim etmek isteyen 7 kişinin gözaltına alındığı, çocukların ailelerine teslim edilirken 7 kişinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kırsal alanına eleman temin etmek” suçlarından tutuklandıkları kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir