• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Şırnak'ta 'Madde bağımlılığına Hayır' konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ta özel bir otelde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organizesinde “Madde Bağımlılığına Hayır” konulu konferans verildi.

Konferansa Vali Yardımcısı Mustafa Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın girişinde Sağlık personelleri, madde bağımlığın zararlarını anlatan el broşürlerini davetlilere dağıttı.

Konferans öncesi bir konuşma gerçekleştiren Halk Sağlığı Müdürü Elçi, Şırnak Valiliği Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu tarafından yaşanabilir bir çevre için “ madde bağımlılığına hayır” sloganıyla vatandaşları ve gençleri, toplum sağlığı sorunu olan zararlı bağımlılıklardan korumak için mücadele verdiklerini söyledi.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de madde kullanımının önüne geçilmesi için çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Elçi, “ Bu nedenle madde bağımlılığına karşı etkili bir mücadele, bu konuda bilgi ve bilinç sahibi olmak ile mümkündür. Bu mücadelenin başarıya ulaşmasında, toplumun tüm kurum ve kuruluşların koordinasyon ile iş birliği içerisinde bulunarak, etkin, verimli, yönlendirici ve sonuç alıcı faaliyetlerde bulunacaklarına inancım tamdır.” dedi.

Elçi’nin konuşmasının ardından Prof. Dr. Kural, “madde bağımlılığına hayır” konulu konferansta sunum gerçekleştirdi.

Vali Yardımcısı Mustafa Akgül, konferansı veren Prof. Dr. Orhan Kural’a plaket takdim ederken, Kural da Akgül’e Soma da hayatını kaybeden 301 madenciyi temsil eden heykel hediye etti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir