• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı İHH Mısır'daki idam kararlarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH Ağrı şubesi Mısır’da cunta mahkemeleri tarafından Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararlarını yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

Merkez Cami önünde yapılan basın açıklamasını IHH Ağrı yönetim kurulu üyesi Kenan Anığı okudu.

Anığı, açıklamasında darbe ile birlikte Müslümanların şehit edildiğini ifade ederek, “Bilindiği gibi 3 Temmuz 2013 tarihinde, Mısır tarihinin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye karşı askeri bir darbe geliştirilmiş ve darbeci Sisi'nin talimatlarıyla bir yandan kolluk kuvvetlerinin saldırıları bir taraftan baltacıların saldırıyla yüzlerce Müslüman şehit edilmişti.” dedi.

Şiddete bulaşmamış bir cemaatin terörist ilan edildiğini vurgulayan Anığı, “Darbeciler istediklerini elde ettikten sonra, ümmetin yüz akı olan İhvan-i Müslimin cemaatine yönelik baskılar ve şiddet artmış, herhangi bir şekilde şiddete bulaşmamış olan cemaat üyeleri terörist ilan edilmiş ve İhvanın tüm faaliyetlerine yasaklamalar getirilmişti. Tüm dünyanın gözleri önünde kanlı darbeyi gerçekleştiren alçak diktatörler, düzmece mahkemeleri marifetiyle kendileri aklanmış ve kardeşlerimize olan baskıyı her geçen gün arttırmışlardır. Yakın süreçte Muhammed Mursi hakkında 20 yıl hapis cezası veren Mısır mahkemeleri tasması biraz daha sıkılmış olacak ki bu cezanın üzerinden çok geçmeden dün Mursi ve arkadaşları hakkında idam kararı verilmiştir. Bu yetmemiş gibi Dünya Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi de idam listesine eklenmiştir.“ ifadelerini kullandı.

“Tarih İbrahimlerin Nemrutlara, Musaların Firavunlara had bildirme sahneleri ile doludur.“ diyen Kenan Anığı, “Alçak darbeci Sisi, onun emrinde olanlar ve Sisi kuklasını parmaklarında oynatanlar ölümle bizleri korkutabileceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bu yanılgının en büyük şahidi de tarihtir. İnanıyoruz ki, Musa’nın çocukları firavunların çocuklarına daima galip gelecektir. Bu vesile ile darbeci alçak Sisi’yi, onun oyuncağı haline gelmiş Mısır mahkemelerini ve Mısır'da olup bitenlere gözünü kulağını tıkayan bütün uluslararası güçleri lanetliyor, bu kutlu yürüyüşte başta İhvan-i Müslimin olmak üzere direnen Mısır halkı ile birlikte olduğumuzu ilan ediyoruz.“ şeklinde konuştu.    (Ömer Adgüzel - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir