• DOLAR 32.539
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2440.497
  • ...
Gaziantep'te pide fırınları Ramazan ayına hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te bulunan tüm pide fırınlarının Ramazan ayına hazır olduğunu belirten Gaziantep Pideciler, Yufkacılar ve Simitçiler Odası Başkanı Abdullah Sarı, Ramazan ayı nedeniyle pide fırınlarına yönelik denetimlerin aralıksız şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Ramazan ayında vatandaşların sağlıklı ekmek tüketmesi için denetimlerini artırdıklarını dile getiren Sarı, Ramazan ayı boyunca fırıncıların tatillerini kaldırdıklarını ve pide fırınlarının Ramazan boyunca halka hizmet etmesi için pazar günleri de hizmet vereceklerini kaydetti.

Pide ekmeği fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirten Sarı, Ramazan ayında Gazianteplilerin tepsi yemeklerini daha çok tercih ettikleri için fırıncıları yoğun ve bereketli bir Ramazan ayının beklediğini dile getirdi.

Ramazan ayında kaliteli ekmek üretimi için pide esnafının büyük özveriyle çalıştığını kaydeden Sarı, “Fırıncılarımızı yoğun ve bereketli bir ay bekliyor. Gaziantepliler bu ayda daha çok tepsi yemeklerini tercih ettikleri için bir yoğunluk yaşayacağız. Şu ana kadar üretimle ilgili her hangi bir sıkıntımız bulunmuyor. Ramazan ayında denetimlerimizi yoğun olarak sürdürüyoruz.” dedi.

Gaziantep genelinde bulunan ve odalarına kayıtlı olan pide fırını işletmecileri ile Ramazan ayı öncesi bir toplantı yaptıklarını ifade eden Sarı, “Pide fırınları yanı sıra simitçilerimizde de Halep kahkesi dediğimiz kahke ile pasta çeşitleri için onlarda bu Ramazanda bir yoğunluk içerisine girecekler. Bundan dolayı bizler Ramazan ayı öncesi tüm üyelerimizle bir toplantı yaptık. Aynı zamanda hijyen eğitimini tamamlayan fırıncılarımıza sertifikalarını verdik.” şeklinde konuştu.

Sarı, son olarak tüm Gazianteplilere ve İslam âlemine bereketli ve hayırlı bir Ramazan geçirmeleri temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir