• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
`Müslümanlar katlediliyor kimsenin sesi çıkmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararlarına tepki gösteren Gaziantepliler, muhatap alınmayacak olaylarda dünyanın ayağa kalktığını, söz konusu her gün katledilen ve zulme uğrayan Müslümanlar olunca kimseden ses çıkmadığını dile getirdiler.

Mısır'ın, darbecilerin zulmünden ve onların işlediği suçlardan temizlenmesi gerektiğini belirten Gaziantepliler, özellikle bu tür kararların bilinçli olarak Ramazan ayına denk getirildiğini ifade ettiler.

“Müslümanlar katlediliyor kimsenin sesi çıkmıyor”

Mısır halkının oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye verilen idam kararının onanmasını kınadığını belirten İlker Şahin, “Mısır`daki idam kararlarını kesinlikle kınıyoruz. Muhatap alınmayacak olaylarda dünya ayağa kalkarken her gün, Müslümanlar katlediliyor kimsenin sesi çıkmıyor. Bu yüzden insanların bu konuda bilinçlenmeleri gerekiyor.”diyerek tepki gösterdi.

“Devletimizin sadece konuşma ile değil oralardaki olaylara el atması gerekiyor”

İslam düşmanlarının bilinçli olarak Ramazan ayında idam kararlarını verdiğine dikkat çeken Ali Durmaz ise “Mısırdaki idam kararları Müslümanlara yapılmış bir provokasyondur. Özellikle ramazan ayında Mısır olsun, Gazze`ye yapılan saldırılar olsun Müslümanlara yapılmış zulümlerdir. Devletimizin sadece konuşma ile değil oralardaki olaylara el atması ve bunların samimi bir şekilde olması gerekiyor. Burada Müslümanlara düşen samimi bir şekilde en azından buğz etmektir. Devlet adamlarının yaptıkları hep sözde kalıyor. Daha etkili adamlar atmaları gerekiyor. İsrail`in Filistin`e yaptıklarını görmezden gelenler en ufak şeyde Müslümanlara ve İslam`a saldırıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Müslümanların sesini duyurması gerekiyor”

Müslümanların ciddi ve samimi tepkileri neticesinde idam kararlarından vazgeçileceğine inandığını belirten Abdullah Toprak, “Mısır`da yapılan zulüm ortadadır. Verilen idam kararlarına Müslümanlar tarafından ciddi bir şekilde tepki verilirse, idam kararlarının uygulanmaması için etkili olacaktır. Müslümanların sesini daha güçlü bir şekilde duyurması gerekiyor.” dedi.

Toprak, verilen tepkilerin yetersiz olduğunu belirterek, “İslam ülkeleri bir araya gelmiş, çeşitli gruplar kurulmuş fakat bunlardan tam anlamıyla bir tepki yok. Türkiye jeopolitik konumu itibarı ile birleştirici bir konum üstlenip etkili olabilir. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tamamen menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmiş topluluklar. Suriye ve Mısır`da bunu net bir şekilde gördük.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir