• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
AGD'den yaz Kur'an Kursu etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şubesi Yaz Kur’an Kursları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, Yaz Kur’an Kursları ve etkinliklerine katılacak öğrencilere Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere temel dini bilgilerin verileceği belirtildi.

Diyanet-Sen Gaziantep Şubesinin destekleriyle düzenlenecek yaz etkinlikleri ile ilgili bilgi veren AGD Gaziantep Şube Başkanı, Mehmet Fatih Evyapan, “Yaklaşık 10 yıldır düzenli olarak organize edilen yaz etkinliklerinde gençlerimiz Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere İslam inancına temel teşkilde eden değerlerle tanışacak.”dedi.

Kur’an’ı Kerim ve dini temel bilgilerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde olacağını belirten Evyapan, Yaz Kur’an Kursu etkinliklerinin hafta içi 5 gün olmak üzere saat 09.00 ila 12.00 arasında yaz tatili boyunca devam edeceğini söyledi.

Okulların kapanması ile birlikte başlayan ve yaz sonuna kadar sürecek olan Yaz Kur’an Kursu etkinlikleri programlarında öğrencilerin hem öğreneceklerini hem de dinlenme fırsatı bulacaklarını ifade eden Evyapan, genel olarak ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik etkinlikler de dini bilgiler ve sportif faaliyetlerin olacağını kaydetti.

Yaz Kur’an Kursu etkinliklerinde uygulanacak program içeriği hakkında da bilgi veren Evyapan, müfredatlarında Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler, İman, İtikad, İlmihal, İbadet, Siyer, Peygamberlerimizin hayatı, Ahlak, Adab, Sahabe Hayatı ve Örnek Şahsiyetler gibi derslerin bulunduğunu kaydetti.

Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral ise hayırlı bir nesil’in yetişmesinin yolunun Kur’an ve sünnetten geçtiğini ifade ederek, “Bu kapsamda AGD’nin düzenlemiş olduğu bu etkinliklere bizler de desteklerimiz verdik. Bu bizim için bir onurdur. Çünkü burada Allah (cc) dinini öğrenecek olan bir nesil yetişecek. İnşallah gençlerimiz gereken eğitimlerini alırlar.” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı gazetecilerin sorularının ardından sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir