• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Cami çıkışında terör örgütünce kaçırıldığı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da üç ay önce namaz kıldığı camiden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Ümran Kaya'nın terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Antalya'da turizm sektöründe çalışan 19 yaşındaki Kaya, 3 ay önce ailesini ziyaret amacıyla geldiği Batman'da namaz kılmak için İmam Şafii Camisine gitti.

Namazın ardından camiden ayrılan Kaya'dan haber alınamaması üzerine ailesi durumu polise bildirdi. Yapılan aramalara rağmen Kaya'ya ulaşılmayan ailesi, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını savundu.

Hilal Mahallesi'nde yaşayan 9 çocuk annesi Gülcan Kaya AA muhabirine, eşinin akciğer kanseri olması nedeniyle ailenin geçimini en büyük çocuğu olan Kaya'nın kazandığı parayla sağladıklarını söyledi.

Bir süre önce çalıştığı Antalya'dan ziyaret için kente gelen oğlunun namaz kılmak amacıyla evlerinin yakınındaki camiye gittiğini anlatan Kaya, o günden bu yana oğlundan haber alınamadığını kaydetti.

Yaptıkları araştırmada çocuğunun terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa götürüldüğü bilgisine ulaştıklarını ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Arkadaşları camideki oğlumu ısrarla dışarı çağırmış. Cami imamı her ne kadar Kur'an-ı Kerim okuyacağını söylemişse de gelenler konunun acil olduğunu belirtmeleri üzerine oğlum dışarı çıkmış. Hatta cami imamı, oğluma, 'Bırak arkadaşlarının yanına gitme' demiş ama oğlum ona 'Korkuyorum, gideceğim' yanıtını vererek, camiden ayrılmış. Arkadaşlarının onu zorla dağa götürdüğünü düşünüyoruz."

 "Bize bakacak kimsemiz yok"

Anne Kaya, oğlunun kaybolduğu günden bu yana ailece büyük üzüntü içerisinde olduklarını bildirdi.

Ümran Kaya'nın dinine bağlı çok iyi bir çocuk olduğunu vurgulayan anne Kaya, şunları kaydetti:

"Namaz kılıp, kardeşlerine Kuran öğretiyordu ama onu kandırıp götürdüler. Evimi başıma yıktılar. Evin en büyüğü olduğu için hepimize o bakıyordu ancak o da gitti. Bize bakacak kimsemiz yok. Geri gelir umuduyla duvar diplerinde oturup, bekliyoruz. Allah bunu bize yapanlara hakkımızı bırakmasın. Oğlumu istiyorum, yüreğim bu acıya artık dayanamıyor. Allah için oğlum neredeyse bana göndersinler. Onu çok özledik, onun özlemi bizleri öldürüyor. Kalbim artık dayanamıyor, üzüntüden sık sık bayılıp, düşüyorum."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir