• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Muhacirên Sûrî dest bi vegerê kirin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam âleminde heyecanla beklenen Ramazan ayı yarın başlıyor. Yaşanan aşırı sıcaklara rağmen oruçlarını tutacaklarını belirten Adanalılar, oruç ayını ihya etmek için sabırsızlandıklarını belirterek, yaşlı genç, kadın erkek tüm Müslümanlar, aşırı sıcaklara rağmen mutlaka orucunu tutması gerektiğini belirttiler.

Bazı lokantalar Ramazan boyu kapalı olacak

Ramazan ayını hakkıyla ihya etmek için lokantasını bir ay boyunca açmayacağını belirten esnaf İsmail Uçar, yarın başlayacak olan Ramazan ayı boyunca daha güzel ibadetlerini yerine getirebilmek için bu durumu bir fırsat olarak değerlendireceklerini ve dinlenerek geçireceklerini belirtti.

Ramazan süresince lokantasının kapalı olmasından dolayı bir zararının söz konusu olmadığını dile getiren Uçar, “Allah, senenin diğer 11 ayında rızkımızı eksiksiz veriyor. Ramazan ayında, özellikle insanlar oruçlu iken lokantamızı açmamız dinen ve vicdanen uygun olmaz.” ifadelerini kullandı.

“Hem çalışacağız hem de oruç tutacağız”

Bir pastanede çalışan Özgür Oğuz ise, Ramazan boyunca orucunu tutacağını belirtti. Kızgın yağda tatlı yaparken oldukça terlediklerini ve zorlandıklarını belirten Oğuz, “Ben böyle sıcak bir ortamda olmama rağmen orucumu tutacağım. Herkes de Allah rızası için orucunu tutmalı.” dedi.

“Mükâfatı düşününce sıcaklar hiç aklımıza gelmiyor”

Ramazan ayını büyük bir sevinç ve heyecanla beklediklerini ifade eden esnaf Ömer Coşkun, Ramazan ayının diğer illere nazaran Adana’da biraz daha zor geçtiğini, ancak Allah’tan alacakları mükafatı düşününce sıcakların hiç akla gelmediğini söyledi.

Adana’da havaların çok sıcak olduğunu ancak farz olan orucu, yaşlı genç, kadın erkek herkesin şevkle tutması gerektiğini söyleyen Serhat Eken (14) ise kendisinin çalıştığını ancak işinin orucuna engel olamayacağını ifade etti. Her sene mutlaka oruç tuttuğunu belirten Eken, “Orucun mükâfatı çok büyük. Bu yüzden yaz da olsa, kış da olsa orucumu tutmaya devam edeceğim. Herkesi de oruç tutmaya davet ediyorum” dedi.

Caddelerde soğuk haşlama satan Tevfik Altay ise Ramazan’da herkesin oruçlu olmasından dolayı gündüzleri iş olmadığını akşam teravih namazlarının ardından cami önlerinde sebil yapan hayırseverler sayesinde satışlarının arttığını dile getirdi. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir