• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
`Ramazan ayı af ve mağfiret ayıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yarın başlayacak 11 ayın sultanı Ramazan ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, önemli tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayı münasebetiyle camilerdeki temizlik ve düzenin sağlandığını belirten Özkan, Kur`an ayı Ramazan`ın bereketine kavuştuklarını söyleyerek, “Bu akşam ilk sahurumuz yarında ilk orucumuzu tutacağız inşallah. Öncelikle Ramazan ayının tüm ülkemize, hassaten Şırnaklıların birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Ramazan nedeniyle biz de camilerimizde gerekli tertibatı, temizliği sağladık. Vatandaşlarımızın bu ay da en güzel şekilde ibadetlerini eda ettikleri mekânlar olan camilerimizde son hazırlıklarımızı tamamladık.” dedi.

Ramazan ayının oruç tutmanın yanında kendini günahlardan alıkoyma, hayır ve bereketin bollaştığı bir süreç olduğunu hatırlatan Özkan, “Bu ay sadece oruç tutma ayı değildir. Ramazan ayı dışında dört elle sarıldığımız yanlışlarımız varsa bırakılmalıdır. Ramazan ayında malum bir misafir gibi rızkıyla gelir. Ev sahibin günahlarıyla gider. Bu aziz misafiri, bu kıymetli misafire gerekli ihtimamı gösterelim, ona ikramda bulunalım. Ramazanın ikramı onu iyi değerlendirmektir. Ramazan orucunu tutarken, ramazan gecelerini ihya ederken organlarımızı, sadece yemek-içmek, cinsel münasebetten uzak durmakla yetinmeyip, tüm organlarımızı günahlardan, mekruhlardan uzak tutmalıyız. Çünkü oruç bir kalkan gibidir. Sahibini cehennemde azaptan, Allah`ın gazabından korur.  Ama o kalkan delinmedikçe, kalkan neyle deliniyor. Gıybetle, kötü söz gibi yanlışlıklarla delinir. Dolayısıyla müminler her zaman kardeş oldukları gibi ramazanda bu kardeşliği daha da pekiştirmelidir. Oruca zarar veren sözlerden, fiillerden uzak durmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının Kur`an ayı olduğunu hatırlatan Özkan, ay içinde namazlar, zekâtlar, fitreler ve sadakalarla yokları barındıran bir ay olduğunu belirtti.

Ay içinde müftülükçe yapılması planlanan hayırlara da değinen Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı gereği Ramazanın ilk haftasında cezaevimizde bin 200 kişiye yemek vereceğiz inşallah. Diyanet Vakfımızın da önerisi ile fakir ve muhtaç ailelere iftar vermeyi amaçlıyoruz.”

Özkan, Ramazan ayı boyunca 3 vaiz tarafından halkın dini sorularının cevaplandıracağı “Alo fetva” hattı olan 190 veya 0486 2161574 telefonlarından 07.00-23.00 saatleri arasında cevaplandıracağını da sözlerine ekledi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir