• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Eğitim Gaspı Polis Tehditleriyle Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - İnançları gereği başörtüleriyle okullarına devam etmek isteyen öğrencilere uygulanan eğitim gaspı devam ediyor. Gaziantep`te birçok okulda onlarca öğrenci başörtülü oldukları gerekçesiyle okullarına alınmıyor.

Çocuklarının eğitim hakkı için mücadele eden ebeveynler ise emniyet yetkilileri tarafından tutuklanmakla tehdit ediliyor.

Şahinbey Pakize Kemal Öğücü, 24 Kasım, Firdevs Marangoz, Mehmet Erdemoğlu, Nurel Enver Taner ilköğretim okulları ile Şehitkamil İ.M.K.B. ilköğretim okuluna giden onlarca öğrencinin eğitim hakları hala gasp ediliyor.

Emniyet Amiri: "Okula gelmeye devam ederseniz size farklı muamele yaparız"
Öte yandan, Keyfi uygulamalar neticesinde eğitim ve öğretim hakları ellerinden alınan çocukları için mücadele eden ebeveynler ise, polis amirleri tarafından tehdit ediliyor.

Şehitkamil İ.M.K.B. İlköğretim Okulu öğrencisi kızı Gülendam Kiraz için okul müdürü ile görüşmeye giden baba Mehmet Baki Kiraz, müdür Ergün Firik tarafından okula çağrılan fakat ismini bilmediği emniyet amiri tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Baba Kiraz "Emniyet amiri, `bir daha bu nedenle okula gelirseniz size farklı muamele ederiz` dedi. Beni gözaltına alıp tutuklamakla tehdit etti" dedi.

Şefik Mert - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir