• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Merhamet Eli Derneği Ramazan yardımlarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de yaptığı hayırlı faaliyetlerle tanınan Umut Kervanı Platformu Üyesi Bingöl Merhamet Eli Derneği, mübarek Ramazan ayı münasebetiyle mağdur ve fakirlere yardım çalışmalarına başladı.

Konu ile ilgili olarak Merhamet Eli Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl`deki yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye başladıklarını ve tüm Bingöllüleri fakirlere yardım elini uzatmaya çağırdı.

Veren el ile alan el arasında köprü vazifesi gördüklerini söyleyen Gönül, Bingöllüleri rahmet mevsimi olan Ramazan ayında hayırda yarışmaya davet etti.

Yetimlerin Allah`ın Müslümanlara emaneti olduğunu belirten Gönül, “Allah, ayet-i kerimede şöyle buyuruyor: ‘Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, bir tanenin durumu gibidir ki, yedi başak bitirmiş ve her başakta yüz tane var. Allah, dilediğine daha da katlar. Allah'ın rahmeti geniştir. O, her şeyi bilir.(Bakara:261)` Gölgesi üzerimize düşen mübarek zaman dilimi olan Ramazan ayında bizler soframızda birkaç çeşit yemek yerken sofrasında sıcak çorbası olmayan insanlara merhamet edelim ki Rabbimiz de bize Rahmet nazarıyla muamelede bulunsun. Allah`ın fazlı, keremi ve rahmeti icabı, iyiliklerinin sevabını en az bire on, bire yetmiş, bire yedi yüz, bire yedi bin, yedi yüz bin… Hatta sınırsız olarak buluyor. Bu çok değerli kıymetli zaman dilimini iyi kullanmak açısından ilimizde bulunan bir yetimi giydirme bir kimsesize bir kumanya vermeye tüm hayırseverleri davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Hayırseverleri yardıma çağıran Gönül, son olarak şu mesajları verdi: “Merhamet Eli Derneği olarak amacımız;  ihtiyaçlarını karşılayamayan muhtaç ailelere az da olsa ihtiyaçlarını gidermede yardımcı olmak ve o yoksulların sıkıntılarını paylaşmaktır. Siz hayırseverlerle bu ihtiyaç sahibi aileler arasında bu bağı kurmak, bir köprü olmak bizi de ziyadesiyle sevindirecektir. Bu vesile ile Ramazan ayının tüm İslam âlemine huzur, barış, mutluluk, vahdet, birlik getirmesini diler; bereketli bir Ramazan geçirmeyi Rabim nasip etin inşallah.”

Merhamet Eli Derneği`ne yapılacak bağış ve yardımlar için:

Merhamet Eli Derneği tel: 0426 214 69 70 GSM: 0545 221 87 48

Türkiye Finans Bankası Şube kodu:187 Hesap No: TL. 2034075-1

Iban: TL. TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

PTT Bank Hesabı TL. :12129708

WEB: www.merhameteli.org     (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir