• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Türkiye`den israil`e Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye`nin İsrail`in Filistin`de yeni konut inşa edilmesi için ihale açmasını kınadığı bildirildi.
 
"İsrail Hükümeti`nin işgali altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek, büyük çoğunluğu Doğu Kudüs`te olmak üzere yaklaşık 2000 ilave konut inşa edilmesi için yeni ihaleler açma kararını şiddetle kınıyoruz" denilen açıklamada, "İsrail`in uluslararası camianın tüm çağrılarına rağmen, ısrarla sürdürdüğü yerleşim faaliyetleri uluslararası hukukun açıkça ihlal edilmesidir" ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamanın devamında, İsrail Hükümeti`nin bir yandan Filistin tarafına müzakerelere dönme çağrısında bulunurken, diğer yandan yasadışı yerleşim faaliyetlerine devam etmesi ciddi bir çelişki teşkil etmekte ve İsrail`in barış sürecine ilişkin tutumu hakkındaki şüpheleri derinleştirmektedir.
 
İsrail`i Orta Doğu`da kalıcı barış konusunda uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmeye ve barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine bir an evvel son vermeye davet ediyoruz" denildi.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir