• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Meteoroloji`den kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Karadeniz ile Sakarya, Kars, Ağrı, Bitlis ve Iğdır çevreleri, Çankırı ve Van'ın kuzey kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Batman ve Siirt çevreleri ile Kırklareli'nin doğu ilçeleri, Konya'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Adana'nın kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz ile Sakarya, Kars, Ağrı, Bitlis ve Iğdır çevreleri, Çankırı ve Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgâr: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Bölgelerde Hava:

Marmara: Parçalı çok bulutlu, doğu kesimleri ile Kırklareli'nin doğu ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Adana'nın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde çevreleri ile Konya'nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çankırı'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu zamanla batısı ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu Samsun'un batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu zamanla Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kars, Ağrı, Bitlis ve Iğdır çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu zamanla doğusu Parçalı bulutlu, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir