• DOLAR 32.58
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.96
  • ...
Memur Sen`den Mursi`ye idam kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Diyarbakır İl Temsilciliği, yaptığı açıklama ile Mısır`ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye verilen idam kararına tepki gösterdi.

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş adına yayımlanan yazılı açıklamada, idam kararının, İslam dünyasına hakaret anlamı taşıdığına dikkat çekti.

“Darbeciler tarihin çöp sepetine atılacaktır”

İdam kararını veren kişilerin, İsrail`in güvenliği için hareket eden kuklalar olduğunu belirten Memiş, “Mursi, Biltaci ya da Bedii'ye verilen idam cezası, Sisi'ye destek veren batılı ülkeler ile bazı Arap ülkeleri için de bir katile yardım ve yataklık etme anlamı taşımaktadır. Sisi, bu oyunda baş aktör değil, sadece İsrail'in güvenliği için harekete geçen bir kukladır. Asla ve asla darbeciler bu anlamda yapmak istediklerinde başarılı olamayacaklar. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Eninde sonunda halk iradesi kazanacak ve darbeciler tarihin çöp sepetine atılacaktır.” dedi.

“Bu cezanın bizce hiçbir anlamı yok”

Tüm insan hakları örgütlerine Mısır`da diktatörlüğe karşı harekete geçme çağrısı yaptıklarını kaydeden Memiş, “Mısır'ın seçilmiş tek cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, şu an zindanda değildir. O Allah ile birliktedir. O idamı beklememekte, şehadeti beklemektedir. O çocuklarından ayrı ama salihlerle, şehitlerle, nebilerle birliktedir. Mısır'daki sistem yozlaşmış ve bu cezanın bizce hiçbir anlamı bulunmuyor. Bu ceza Mursi ve hak yoldaşları için de bir şey ifade etmiyor. Cezalar endişe verici. Tüm demokratik ülkelere, tüm insan hakları örgütlerine Mısır'da diktatörlüğe karşı bir şeyler yapmaları için çağrıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.    (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir