• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Diyarbakır`da çalıntı ham petrol yüklü tanker ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`dan  Gaziantep`in Nizip ilçesine gitmekte olan bir tanker ve ona öncülük eden bir araçta yapılan aramada tankerde BOTAŞ ve PERENCO petrol boru hattından çalındığı tespit edilen  ham petrol ele geçirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinin yaptığı açıklamada, “Yapılan yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında; Diyarbakır ilinden Gaziantep ili Nizip ilçesine seyir halinde bulunan bir tanker ve bu tankere öncülük eden özel araç şüphe üzerine arama noktasında durdurulmuş, durdurulan tankerde yapılan kontrolde akaryakıt olduğu tespit edilmesi üzerine, arama noktasına çağrılan yetkililere numune aldırılmış ve tankerdeki akaryakıtın BOTAŞ ve PERENCO petrol boru hattından çalındığı ve ham petrol olduğu tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen suçta kullanılan 2 araca ve tankerde bulunan 21 bin 240 litre çalıntı ham petrole el konulurken, olay ile ilgili 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir