• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
Aytaç Baran suikastı Trabzon`da kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Trabzon`daki Müslümanlar ve Sivil İnisiyatif adına yapılan basın açıklamasıyla Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'a düzenlenen suikast kınandı.

"Mazlum Müslüman kardeşlerimize reva görülen, zulüm, baskı, tehdit ve cinayetleri kınamak için buradayız." ifadeleriyle başlanan açıklamada, Yasin Börü'nün hocası olan Aytaç Baran'ın yaptığı hayırlı hizmetler nedeniyle katledildiği belirtildi.

Farklı coğrafyalarda yapılan zulüm, cinayet ve kutsallara saldırıları kınanırken Müslümanların bölgede yaşanan zulümlere karşı da seslerini yükseltmeleri gerektiği vurgulanan açıklamada, "Doğu, Güneydoğu bölgemizde 6-8 Ekim Kobani olaylarında, suçsuz insanlar vahşice katledilirken, sakallı diye amcalar, örtülü diye teyzeler öldürülürken, camiler, Kur'an'lar, Kur'an kursları yakılırken, bu zulümlerin karşısında durmamız, mazlum kardeşlerimizin yanında olmamız gerekirdi.

Müslüman Kürt halkı sahipsiz değildir, oradaki Müslüman kardeşlerimiz Aytaç Hoca için ne gerekiyorsa yapmışlardır, ancak sesleri kısılmaktadır, PKK çeteleri ise şımartılarak Müslüman halka musallat olmuşlardır. Bu meselenin çözümünde tek tarafın muhatap alınması çözümü zorlaştırmakta ve ciddi tıkanıklıklara yol açmaktadır. Çözüm sürecinin tüm toplumsal tabanı kuşatabilmesi için, başta İslami kesimler olmak üzere toplumun bütün kesimleri sürece dâhil edilmeli ve hassasiyetleri dikkate alınmalıdır." denildi.

Bu saldırıların asıl hedefi Müslüman halk ve kutsallarıdır

Kendilerinden başka görüşe, sese tahammülü olmayanların farklı insanlarla bir arada yaşamayı artık öğrenmeleri gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Müslüman kardeşlerimize yapılan baskı, tehdit, zulüm ve cinayetlerin sorumluları olan PKK çetelerini ve azmettiricilerini kınıyoruz. Asıl hedefi Müslüman halk ve kutsalları olan bu saldırıları şiddetle reddediyor ve lanetliyoruz. Kim bir cana haksız yere kıyarsa, tüm insanları öldürmüş gibi olur.

Saldırılardan sonra kendilerini barış güvercini gösteren kimi kan emici zalimlerin dünyaya Demokrasi mesajı verip kendi zalimliklerini unutması ve şirin göstermesi kendilerini asla aklamaz. Vicdan sahibi insanların bu oyuna gelmemeleri ve aldanmamaları gerekir."

Halkın can, mal, akıl, din ve nesil güvenliğinin sağlaması istenen açıklamada, "Buradan yetkilileri göreve davet ediyoruz. İnsanlara zulmü reva görenlere fırsat verilmemeli, halk insafsızların eline teslim edilmemelidir. Halkın can, mal, akıl, din ve nesil güvenliği sağlamalı, bununla ilgili gerekli tedbirler alınmalıdır. Bu konudaki gecikme, ihmal ve yanlışlar telafisi zor bir sürece sürüklemektedir. Birileri şehitlerin kanına ihanet etmekte, çetelerin önünü açmaktadır. Derin güçlerin bu oyunlarına izin verilmemelidir." ifadeleri kullanıldı.  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir