• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
 "Mursi`ye idam kararının sebebi, Rafah kapısını açmasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Askeri cuntanın darbesiyle devrilen Mısır`ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed ve arkadaşlarına tekrar İdam kararı verilmesi üzerine, İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş tarafından yapılan yazılı  açıklamasında,  kararın hükümsüz olduğu  belirtilerek kınandı.

İnsan Hakları Savunucuları Derneği`nin basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Amerika ve İsrail'in çıkarları için halkın oyu ile seçilen meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı  Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu hapisteki yedi Müslüman Kardeşler üyesi hakkında, mahkemenin ‘hapishaneler baskını` davasında 16 Mayıs'ta verilen idam cezalarının onandığını öğrenmiş bulunuyoruz. İnsan Hakları Savunucuları Derneği olarak, Mısır'daki bu insan hakkı ihlallerini ve buna seyirci kalan sözde çağdaş dünyayı kınıyoruz. Hiçbir yaptırım içermeyen göstermelik açıklamalar, danışıklı propagandif, göz boyamaya yönelik çıkışlardır. Herkes çok iyi biliyor ki Mursi'yi darbe ile iş başına Amerika ve İsrail getirmiştir. Bunun tek sebebi de Mısır'da İslami bir hükumetin olmasının İsrail'e tehdit olarak algılanması, Refah sınır kapsının açılıp mazlum Filistin halkına yardım edilmesidir.”

Haçlı ve siyonist güçlerin Orta Doğuda İslam coğrafyasında kendilerine ‘emret komutanım` çeken sözde bağımsız, göstermelik yöneticiler istediklerinin belirtildiği açıklamada, “Mısır ve Türkiye bunun en güzel örneğidir. Mursi'nin darbe ile görevine son verilmesi ve yerine emperyalist çıkarlara hizmet eden darbeci Sisi'nin getirilmesinin amacı açık ve nettir; ‘Ya bizim istediğimiz gibi olur, bizim çıkarlarımıza hizmet eder, ülkelerinizi ve halkınızı bize sömrütürsünüz, ya da işte böyle darbe ile ayağınızı kaydırırız.` demek istiyorlar. Tüm bunlar, Amerika'ya itaatsizlik edip, Sovyetler birliği ile anlaşma imzalayan, Menderes`in,  ‘köpek maması` hırsızlığı davasından suçlanıp idam edilmesini, merhum Necmettin Erbakan'ın kayıp trilyon davasından senelerce mahkemelerde sündürülüp suçlu çıkartılmasını, 17 ve 25 Aralık, Gezi ve Kobani darbe girişimlerini hatırlatmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasının son bölümünde şöyle denildi:

“Mursi ile Türkiye ve dünyaya mesaj vermeye çalışan Amerika ve İsrail'e sesleniyoruz: Mesajınız alınmadı . Bundan sonra İslam coğrafyalarını modern sömürge, halklarını modern köle yapmak istiyorsanız , içimizdeki bir kaç piyonu satın almanız yetmez. Bu coğrafyalarda kan döküp ter akıtarak, ancak istediğinizi alabilirsiniz. Milyonlar sizinle savaşmaya hazır, şehadet için bekliyor. Mavi Marmara bir başlangıçtı, başlangıcı yapanın gerisini de getireceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.” (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir