• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Siyonist emretti Firavun uyguladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Mısır`da halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı, darbeci general Sisi`nin himayesindeki göstermelik mahkemede onaylandı. Mursi hakkındaki verilen idam kararının onaylanması bütün İslam ülkelerinde tepkiyle karşılanırken, Akit`e konuşan İslam Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, “Bu karar meşru bir karar değildir. Kararı veren hükümet ve sözde mahkeme meşru bir mahkeme değildir. Mursi millet vicdanında da uluslararası hukuka göre de masum bir insandır. Firavunlar Firavunluklarını yapmışlardır” dedi.

KARARIN HİÇBİR MEŞRUİYETİ YOK

Süreyya “Muhammed Mursi`ye ne müebbet, ne idam, ne de iki gün ceza verilemez. Çünkü halkın oylarıyla seçilmiş meşru bir cumhurbaşkanıdır kendisi. Halkın seçtiği meşru bir cumhurbaşkanı olmasına rağmen, Amerika ve Batı`nın güdümünde olan Sisi`nin sinsi darbesiyle görevinden edilmiştir. Mursi masumdur, mazlumdur ve mazlum Mısır halkının tek meşru lideridir. İsrail`in dostu darbeci Sisi, 19 yüzyıldan kalma yöntemlerle Mısır`ı yönetmeye çalışıyor” dedi.

BUGÜN EN MUTLU BAŞKENT TEL AVİV`DİR

Mısır`da Arap Baharı ile birlikte ortaya çıkan süreçte İslam`ın yükselişinden Ortadoğu`nun diktatör liderleriyle İsrail ve Batı`nın memnun olmadığını belirten SDE Başkan Yardımcısı ve Dış Politika uzmanı Doç. Dr. Mehmet Şahin, “Mısır darbesini İsrail, ABD ve körfez ülkeleri birlikte hazırladılar ve pişirdiler. Ortaya çıkan sonuç Müslümanlar açısından hüzün verici, İsrail ve Batı tarafından hayli memnun edici olmuştur. Demokrasi havariliği yapan Batı, Mısır`da gerçekleştirdiği eserini sessizce alkışlıyor. İslam dünyasındaki parçalanmışlık ve bölünmüşlük Mursi hakkında idam kararı verenleri cesaretlendirdi. ‘Bugün en mutlu başkent neresidir?`` diye sorulsa; kuşkusuz cevabı Tel Aviv olur” dedi.

BEDENİNİ YOK ETSELER DE FİKİRLERİNİ YOK EDEMEYECEKLER

Muhammed Mursi`ye verilen idam cezasını cahiliye zulmü olarak niteleyen Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, “Bedenleri hapsedilse de ruhları ve fikirleri insanlığa umut vermeye devam edecektir. Hapsedilen, idam kararı verilen Mursi`nin bedenidir ama, onun fikirleri en kısa zamanda Orta Doğu`nun birçok coğrafyasında filizlenecek ve bu darbecileri ve onların işbirlikçilerini bizzat kendi başkentlerinde boğacak ve bu şekilde adalet hakim olacaktır” şeklinde konuştu.

MURSİ'YE BİR İDAM BİR MÜEBBET

Mısır cunta mahkemesi, “Hapishaneler baskını” davasında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile birlikte 100 kişiye idam cezası verdi. Aynı mahkeme dün “Casusluk” davasında ise; Mursi ve Bedii`nin de bulunduğu 17 kişiye müebbet hapis, HAP Genel Sekreteri Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Şatır ve 14 kişinin idamına hükmetti.

 

 

yeniakit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir