• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Çorum`da Sisi Cuntasının İdam Kararları Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özgür-Der Çorum Şubesini çağrısı ile akşam namazına müteakip Çorum Merkez Hürriyet Meydanında bir araya gelen Müslümanlar Mısır cunta mahkemesinin Mursi ve arkadaşları için onadığı darbe kararını protesto etti.

Yoğun bir katılımın olduğu basın açıklamasına diğer STK temsilcileri de destek verdiler. Özgür-Der Çorum Şb.Bşk Murat İslam`ın yaptığı açıklamada “Mursi`nin şahsında İslam`a ve onun yüce değerlerine sahip çıkan ümmet bilincini taşıyan tüm muvahhit ve mazlum Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız” dedi

Bu karar şüphesiz Mısır`da icra olunan hukuksuzluğu, zulmü ortaya koyduğu gibi aynı zamanda Sisi cuntasının çaresizliğini de ifşa ettiğini belirten Murat İslam, şimdi cunta bir türlü boyun eğdiremediği Müslümanların boynuna idam ipini geçirerek teslim almaya çalıştığını söyledi.

Türkiye`de Mısır üzerinden cuntacılığı, darbeciliği meşrulaştırmaya kalkan, Mısır`da ki bu zalim kararı Türkiyeli Müslümanlara karşı bir sopa gibi sürmeye çalışan laik darbeci zihniyete de dikkat çeken İslam, Türkiye`de istikrarsızlık, kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen zihniyet ile Mısır`da Mursi yönetimini darbe ile deviren zihniyet aynı olduğu belirtti.

“Defol Sisi, Seninleyiz Mursi”,”Üzülme Gevşeme Allah Bizimler”,”İslami Hareket Engellenemez”,”Seyyit Kutup El Benna, Selam Olsun İhvan`a” sloganların atıldığı basın açıklaması, Hacı Ömer Bayram`ın yaptırdığı duanın ardından sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir