• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Kızıltepe Devlet Hastanesine 3 yeni  Doktor atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe devlet hastanesinde 49/24 sayılı uzman doktor yasasının geçerli olmasının ardından hastanede çalışmak isteyen uzman doktor sayısında artış yaşandı.

Yasanın geçerli olmasıyla beraber Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Gökdemir, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emin Asoğlu ile Nöroloji Uzmanı Dr. Sami Ömer Hoca Kızıltepe Devlet Hastanesindeki yeni görevine başladılar.

Konuyla ilgili bilgi veren Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan, “Daha önce  hastanemizde 49-24 sayılı sözleşmeli Uzman Doktor kadrosunun bulunmamasından dolayı Hastanemize mecburi hizmet atamasıyla gelen Doktor arkadaşlarımız mecburi hizmeti ya bittiği gibi, ya da bitmeden önce istifasını verip gitmekteydiler. Ancak 49-24 sayılı Uzman Doktor yasasının Kızıltepe Devlet Hastanemiz için geçerli olmasından itibaren hastanemize yoğun bir ilgi var. Yeni atamayla beraber yeni Kardiyoloji uzmanımız Doktor Emin Asoğlu görevine başlamış bulunmaktadır. Nöroloji uzman sayısı yetersizliğinden dolayı bazen hastalar Mardin ya da Diyarbakır’a sevk edilmekteydi. Yeni göreve başlayan Nöroloji uzmanı Sami Ömer Hoca’yla beraber hastalarımız hastanemizde hizmet almaktalar. Yılların tecrübesi ve daha öncesinde Mardin İlimizin Nusaybin Devlet Hastanesinde Başhekimlik yapmış son zamanlarda ise özel bir hastanede görev yapan  Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Gökdemir hastanemizde göreve başlamamıştır. Süleyman beyin hastanemize gelmesiyle beraber daha önce yapılan endoskopi ile kronoskopi sayıları artmış olmakla beraber, hastalarımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet vermekteyiz.”  dedi.

Kayan, hastaneye 240 adet refakatçi koltuğunun yanı sıra, hasta taşıma sandalyelerinin alındığını ve kan alma merkezinde ise eski koltukların daha yeni modern koltuklar ile değiştirildiğini sözlerine ekledi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir