• DOLAR 32.572
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2412.38
  • ...
Mursi`ye idam kararı İstanbul`da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı, protesto edildi.

Bebek'teki Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, "Darbeci mahkemeleri tanımıyoruz", "Dünya beşten büyüktür", "Mısır halkı yalnız değildir" yazılı dövizler taşıyarak, sık sık tekbir getirdi.

Türk ve Mısır bayrakları ile Rabia flamaları taşıyan gruptakiler, "Darbeci Sisi hesap verecek", "Siyonist köpekler hesap verecek", "İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam", "Kahrolsun Sisi seninleyiz Mursi" sloganları attı.

Burada grup adına yapılan basın açıklamasında, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevden uzaklaştırıldığının altı çizilerek, çok sayıda masum insanın darbeciler tarafından öldürüldüğü veya zindanlara atıldığı anlatıldı.

Açıklamada, küresel sistemin aktörlerinden bazılarının Mısır'daki zulmü sessizce izlediği, bazılarının ise açıkça desteklediğine işaret edilerek, Mısır'daki demokrasi ve insan haklarına sahip çıkan ve darbeyi kınayan devlet sayısının çok olmadığı belirtildi.

Demokrasinin, insan hak ve hürriyetlerinin sadece bazı milletlerce hak edildiğini varsayan sistemin ayakta kalamayacağına vurgu yapılan açıklamada, "Bizler, dünya sussa da asla susmayacağız. Zalime kimlik sormaksızın karşı çıkacak, mazlumun kim olduğuna bakmaksızın yanında olacağız" ifadeleri kullanıldı.

Muhammed Mursi ve arkadaşlarına darbe yönetiminin talimatlarıyla verilen cezaların derhal geri alınması çağrısında bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mısır halkının özgür iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursi ve yönetiminin derhal görevinin başına dönmesini talep ediyoruz. Mısır halkı yalnız değildir. Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursi ve arkadaşları asla yalnız değildir. Kardeşlerimizin canı bizim canımızdır."

Açıklamanın ardından, gruptaki bazı kişiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan itişmeler, bölgede önlem alan polisin araya girmesiyle sona erdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir